*La sessió plenària d’ahir va aprovar a més l’adhesió de Callosa d’en Sarrià a l’IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana
Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el Ple de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, en la sessió ordinària celebrada ahir a la vesprada, va aprovar unànimement una moció per a manifestar de manera clara i decidida el rebuig a qualsevol forma de violència masclista, comprometre’s a continuar treballant per a aconseguir posar fi a aquesta xacra, sol·licitar la implicació del conjunt de les institucions de l’Estat en la lluita i recordar totes les dones víctimes d’aquesta violència.
En aquest sentit, segons resa la pròpia moció impulsada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) “el recompte de dones assassinades i de menors es fa insuportable, enguany amb xifres que van de les 50 a les 80 dones segons els criteris utilitzats”.
Així mateix, tota la Corporació va acordar l’adhesió a la declaració institucional del 25 de novembre promoguda per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).
Aquests acords se sumen al conjunt d’actes en els quals Callosa d’en Sarrià ha participat al costat de la resta de municipis de la comarca, així com a les accions locals dutes a terme. De fet, aquesta vesprada, a partir de les 19.00 hores, l’associació comarcal de víctimes de la violència de gènere ‘Dones amb Veu’ oferirà en la Casa de Cultura un conferència-col·loqui amb experiències explicades en primera persona. A continuació es projectarà el curtmetratge M’estimes?, impulsat per a conscienciar a la societat sobre aquesta xacra.
XarxaSalut
En la sessió plenària d’ahir es va aprovar també per unanimitat l’adhesió de Callosa d’en Sarrià a l’IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana. Callosa forma part així de XarxaSalut, la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana, adherits a aquest Pla amb el compromís de desenvolupar accions de promoció de salut local en l’àmbit local des d’una perspectiva intersectorial, participativa i d’equitat. L’objectiu és fomentar una xarxa de polítiques municipals que protegisquen la salut dels nostres veïns i veïnes i ajuden a crear hàbits saludables que milloren la seua qualitat de vida.
Inclusió del tram Sagunt-Saragossa en la Xarxa Transeuropea de Transport
D’altra banda, es va acordar amb els vots a favor de tota la Corporació incloure el branc ferroviari Sagunt-Saragossa del Corredor Cantàbric-Mediterrani en la proposta de la Comissió Europea d’ampliació dels Corredors Atlàntic i Mediterrani d’Espanya.
Així, es va aprovar sol·licitar al Govern Español que modifique la proposta i es mostre contundent en la defensa davant les Institucions Europees de la inclusió del tram Sagunt-Saragossa en la Xarxa Transeuropea de Transport. Igualment, l’acord contempla sol·licitar al Parlament Europeu i a les autoritats europees que es rectifique i s’incorpore, a la Xarxa Transeuropea de Transport, el corredor Cantàbric Mediterrani complet amb el finançament que requereix el conjunt del projecte.
El Ple també va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de la resta de membres de la Corporació municipal, una modificació de crèdit per la qual s’invertirà en la protecció de finestres en el col·legi públic Bernat de Sarrià, en la impulsió d’aigües residuals del carrer de Ramón y Cajal, en l’adquisició d’una antena repectora per a les lectures de l’aigua potable, en l’adquisició i instal·lació de noves papereres, bancs i jardineres, en l’adquisició de noves porteries de futbol sala-handbol per al poliesportiu o l’adquisició d’un projector per al Punt Jove. El grup municipal socialista va presentar una esmena a la moció, la urgència de la qual no va tirar endavant.