965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià
[VAL] El colofó de les Festes de Moros i Cristians de Callosa d’en Sarrià 2023 arriba aquest diumenge 22 d’Octubre amb la celebració de la tradicional ‘Missa Gràcia’, una Santa Missa d’Acció de Gràcies a la Patrona de la localitat, Verge de les Injúries. Aquesta missa multitudinària tindrà lloc a les 10.30 del matí a l’Església de Sant Joan Baptista de la Plaça d’Espanya, per a posteriorment traslladar a la Mare de Deu a la seua capella, situada en la Plaça del Convent, on quedarà situada la seua imatge fins a les festes del pròxim any. A l’entrada de la Patrona en la seua capella la Banda de Música i la Coral interpretaran l’Himne de la Verge de les Injúries. Tot seguit, es du a terme, la junta general de l’Associació de Moros i Cristians, on es donen comptes de l’any fester que acaba, s’acomiada als càrrecs festers i es presenta als del any següent. Cal recordar a més que la nit anterior, els festers s’acomiaden dels festejos amb l’últim sopar de les festes. Com és costum, es fa un volt pel poble amb les bandes de música i després del sopar, la festa contínua fins a la matinada.
[CAS] El colofón de las Fiestas de Moros y Cristianos de Callosa d’en Sarrià 2023 llega este domingo 22 de Octubre con la celebración de la tradicional “Misa Gracia”, una Santa Misa de Acción de Gracias a la Patrona de la localidad, Virgen de las Injurias.
Esta misa multitudinaria tendrá lugar a las 10:30 de la mañana en la Iglesia de San Juan Bautista de la Plaza de España, para posteriormente trasladar a la Mare de Deu a su capilla, situada en la Plaça del Convent, donde quedará ubicada su imagen hasta las fiestas del próximo año.
A la entrada de la Patrona en su capilla la Banda de Música y la Coral interpretarán el Himno de la Virgen de las Injurias.
Acto seguido, se lleva a cabo, la junta general de la Asociación de Moros y Cristianos, donde se dan cuentas del año festero que termina, se despide a los cargos festeros y se presenta a los del año siguiente.
Cabe recordar además que la noche anterior, los festeros se despiden de los festejos con la última cena de las fiestas. Como es costumbre, se da una vuelta por el pueblo con las bandas de música y después de la cena, la fiesta continua hasta la madrugada.