965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*La presentació de l’almanac serà el pròxim 21 de desembre, a les 19.00 hores, en la Casa de Cultura

La Regidoria de Cultura presenta dijous que ve, 21 de desembre, el calendari que ha editat l’Ajuntament per al pròxim any 2019. ‘A la vora de casa. Rutes per els serres dels voltants de Callosa’ és el títol del calendari del pròxim any, en el qual apareixeran dotze rutes diferents per les serres i muntanyes que envolten la localitat callosina. Xortà, Serrella, Aitana, Bèrnia, el Puig Campana o el Ponotx, són alguns dels paisatges protagonistes.

Cada mes estarà acompanyat per la imatge més representativa de la ruta senderista que s’ofereix, amb informació detallada de la mateixa, tals com la distància, el temps aproximat que comporta el seu recorregut, l’altitud i la dificultat. Així mateix, cada paisatge s’acompanyarà també de xicotets fragments dels grans escriptors Enric Valor i Gabriel Miró, en els quals descriuen els paisatges protagonistes del mes.

L’Ajuntament ha editat 2.000 calendaris que distribuirà gratuïtament. La iniciativa té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni, en aquest cas natural, de Callosa d’en Sarrià i el seu entorn a través de les imatges d’aquest almanac.

L’acte de presentació serà en la Casa de Cultura, a les 19.00 hores i estarà amenitzat pel cantautor valencià Vicent Savall Vidal, en les cançons del qual trobem lletres dedicades a les serres i muntanyes del nostre entorn.

Tots els que assistisquen a l’esdeveniment rebran de forma gratuïta un exemplar del nou calendari. Els interessats a adquirir un, podran sol·licitar-ho en la Casa de Cultura.

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha agraït la labor realitzada per tots els que han fet possible aquest nou calendari com Joan-Ives Pascual Menaches, responsable del disseny; Paco Calvo Savall, responsable dels textos i de part de les fotografies i Toni Ferrando Solbes, responsable també de les imatges de l’almanac.