965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*La campanya La Reconquesta del Vidre recupera 6.900 kg d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians

*Pirates és la filà guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra envasats en vidre

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, recupera 6.900 kg d’envasos de vidre, equivalent a 26.200 envasos, durant les festes de Moros i Cristians en els contenidors assignats a la campanya.

 

Això ha suposat un increment del 1,5% respecte al 2017. Amb aquesta xifra, actualment Callosa d’en Sarrià se situa en la quarta posició del rànquing Dolçaines, en reciclar cada fester 8 kg d’envasos de vidre, a l’espera de conéixer els resultats de la resta de poblacions participants.

 

D’altra banda, la filà guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes envasats en vidre és Pirates. Aquest matí Ecovidrio, a través del seu gerent de Llevant, Manuel Sala, ha fet lliurament d’aquests obsequis a la filà a l’Ajuntament amb la presència de l’alcalde i regidor de Festes, Josep Saval. Els integrants de la filà encarregats de recollir el premi han sigut Miguel Sanchis i Vicent Sanchis. Amb aquest gest Ecovidrio premia l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Des de l’Ajuntament s’ha felicitat a totes les filaes per l’esforç que han realitzat i les ha animades a continuar millorant en el reciclatge del vidre en les pròximes festes.

Tota la informació de la campanya es troba disponible en www.lareconquistadelvidrio.es.

 

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

 

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

 

A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

 

20 anys reciclant envasos de vidre

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet. El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible d’acord als principis d’economia circular.

 

Durant les últimes dues dècades la taxa de reciclatge d’envasos de vidre ha experimentat un creixement exponencial passant del 31,3% l’any 2000 al 72% en 2016, taxa estimada per Ecovidrio segons el mètode de càlcul actual. La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseyn dels envasos.

 

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.