965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*El projecte ascendeix a més de 100.000 euros i contempla la construcció d’un mur de contenció per a evitar nous corriments de terres.

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià destinarà 114.400 euros per a l’execució del projecte de reparació del Camí del Clots, que tenen com a principal objectiu garantir la seguretat en l’accés a l’Algar.

El Camí dels Clots connecta una zona d’habitatges unifamiliars de la zona de les fonts del riu Algar amb la CV-7531 (carretera d’accés principal a l’Algar). Aquest vial va patir importants danys com a conseqüència del temporal de pluges de gener de 2017 com el trencament de les xarxes d’aigua potable, les xarxes de reg per degoteig i l’enllumenat públic, que van ser reposats de forma provisional. Igualment, es va produir una foradada en el camí i es va produir el despreniment del terraplé sobre la CV-7531, quedant inutilitzat el camí.

El projecte consistirà en la reparació dels serveis deteriorats i el ferm d’aglomerat asfàltic. Igualment, contempla la construcció d’un mur de contenció al costat de la CV-7531 per a estabilitzar el terraplé i evitar el tall d’aquesta carretera per nous possibles despreniments. Amb això es garantirà la seguretat en l’accés a l’Algar.

(Imatge del pla del futur mur de contenció)

Dels 114.400 euros de pressupostos, 59.400 seran a càrrec del pressupost municipal de 2019 i 55.000 es finançaran a través d’una subvenció atorgada pel Govern d’Espanya per a pal·liar els danys de les pluges de 2017. Des del departament municipal d’Urbanisme s’està treballant per a traure pròximament a licitació el projecte.

Segons ha assenyalat l’edil d’Urbanisme, Lumi Puigcerver, “aquest projecte és realment necessari, ja que la paret que fita amb la carretera d’accés a l’Algar representa actualment un perill, ja que manca de la suficient estabilitat i és necessari realitzar per això un mur de contenció en la mateixa per a evitar un posible nou corriment de terres com a conseqüència de futures pluges”.