965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*El municipi estarà present en la fira turística de la capital del 23 al 27 de gener en l’estand de la Costa Blanca

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià presenta un any més l’oferta turística del municipi en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, que s’inaugura demà dimecres, 23 de gener, i que romandrà oberta fins diumenge que ve, 27 de gener.

Callosa d’en Sarrià promocionarà principalment en Fitur el seu entorn natural de les Fonts d’Algar, el seu patrimoni històric, les seues Festes de Moros i Cristians, Els Danses de Sant Jaume i la seua gastronomia.

Callosa d’en Sarrià estarà situada, al costat de la resta de municipis de la província, en l’estand de la Costa Blanca que instal·larà la Diputació Provincial d’Alacant. La regidoria de Turisme portarà a Fitur fullets promocionals de la seua oferta, en els quals es donarà a conéixer la destinació al costat dels seus diferents actius turístics.

D’una banda, en el seu material promocional es destaquen principalment les emblemàtiques les Fonts d’Algar. Un paratge natural que convida a passejar per la seua riba i gaudir del bany en les aigües pures i cristal·lines de les seues cascades, fonts brolladors i recessos d’aigua que es converteixen en tota una experiència inoblidable per al visitant.

En els voltants de les Fonts d’Algar es troba un càmping i diversos restaurants en els quals gaudir de la gastronomia típica de la zona. Al costat del paratge natural i per a la diversió dels més xicotets se situa també el parc temàtic Dino Park Algar, en el qual descobrir les diferents espècies prehistòriques de dinosaures amb models robòtics i estàtics.

El turisme esportiu també es presenta com un actiu important a través de rutes senderistes. Una de les més destacades és la ruta que naix des de les Fonts d’Algar i condueix al Fort de Bèrnia, mostra del patrimoni històric que alberga Callosa, ja que es tracta d’una construcció militar del s. XVI declarada Bé d’Interés Cultural. El camí està esguitat d’antics bancals i al llarg de l’ascensió es pot gaudir d’unes extraordinàries vistes tant de la costa, des de Calp fins a Alacant, com de les serres d’Aitana i Xortà.

El seu Barri antic també amaga tresors per descobrir carregats d’història. L’Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista del s. XVIII presideix el poble i guarda en el seu interior una joia de valor incalculable, un òrgan barroc que encara hui es continua utilitzant en concerts i misses. Pels seus carrers i racons trobem també El Portal, un altre BIC recentment restaurat que pertany a l’antiga muralla que envoltava la vila en època medieval; així com el Poador de la Font Major del segle XVIII.

Les seues Festes de Moros i Cristians, celebrades a l’octubre, són un altre dels seus atractius pel seu arrelament i tradició, ja que es remunten a 1860 i estan declarades d’Interés Turístic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. Igualment, s’impulsaran les tradicionals ‘Danses de Sant Jaume’, que se celebren el mes de juliol en honor al sant.

A més, Callosa d’en Sarrià posseeix una gastronomia d’alta qualitat amb diversos esdeveniments que se celebren al llarg de l’any i en els quals la cuina tradicional i el nispro D.O. de Callosa es converteixen en els protagonistes.