965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*Cada mes està acompanyat per les imatges i informació de diferents rutes senderistes per les serres i muntanyes que envolten Callosa

*Durant l’esdeveniment es va presentar a més el I Almedia Trail i va estar amenitzat pel cantautor Vicent Savall Vidal

Ahir es va presentar a la Casa de Cultura el nou calendari que ha editat l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià per a l’any 2019. Sota el títol ‘A la vora de casa. Rutes per els serres dels voltants de Callosa’, el nou almanac mostra en imatges i acompanyat d’informació detallada dotze rutes senderistes diferents per les serres i muntanyes que envolten la localitat callosina. Xortà, Serrella, Aitana, Bèrnia, el Puig Campana o el Ponotx, són alguns dels paisatges protagonistes.

 

Cada mes està acompanyat per la imatge més representativa de la ruta senderista que s’ofereix, amb dades sobre la distància, el temps aproximat que comporta el seu recorregut, l’altitud i la dificultat. Així mateix, cada paisatge s’acompanya també de xicotets fragments literaris de grans escriptors com Enric Valor, Gabriel Miró, Vicent Andrés Estellés o Xavier Casp, en els quals descriuen els paisatges protagonistes del mes.

 

L’Ajuntament ha editat 2.000 calendaris que distribuirà gratuïtament. La iniciativa té com a objectiu “donar a conéixer el patrimoni, en aquest cas natural, de Callosa d’en Sarrià i el seu entorn a través de les imatges d’aquest almanac, així com potenciar un turisme actiu d’interior”, tal com va explicar ahir l’alcalde i regidor de Cultura, Josep Saval, en l’acte la presentació. Així mateix, ha destacat també que a través de les rutes que es donen a conéixer en aquest almanac “posem en valor també elements culturals com els corrals, fonts o neveres i també recuperem toponímia i lèxic de la muntanya”.

 

El primer edil va agrair la labor realitzada per tots els que han fet possible el nou calendari com Joan-Ives Pascual Menaches, responsable del disseny; Paco Calvo Savall, responsable dels textos i de part de les fotografies i Toni Ferrando Solbes, responsable també de les imatges de l’almanac.

 

Tots els assistents a l’acte van rebre un exemplar del nou calendari. Els interessats a adquirir un, podran sol·licitar-ho a la Casa de Cultura.

D’altra banda, es va aprofitar aquest acte per a presentar el I Almedia Trail que organitza el Club esportiu Corredors de Callosa (Coca), en col·laboració amb l’Ajuntament. La carrera de muntanya tindrà lloc el pròxim 13 de gener i constarà de 24 Km i de 1.300 metres de desnivell positiu.

L’esdeveniment va estar a més amenitzat pel cantautor valencià Vicent Savall Vidal, en les cançons del qual trobem lletres dedicades a les serres i muntanyes del nostre entorn.