965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

A través d’un taller d’art, Marina Yepes va desmuntar ahir el mite de l’amor romàntic. La xarrada-taller, celebrada ahir a la vesprada a la Casa de Cultura va començar amb la narració de la llegenda japonesa ‘El fil roig de la destinació’, segons la qual les relacions humanes estarien predestinades per un fil roig que els déus lliguen al dit menovell d’aquells que tenen com a objecte trobar-se en la vida, convertint-se en ànimes bessones.

Però aquest amor romàntic de la cultura japonesa va ser desmuntat per Marina Yepes mitjançant d’un experiment sensorial que va dur a terme amb els participants del taller. Així, es van fer parelles i a algunes se’ls va lligar els dits i a unes altres no. A continuació se’ls va demanar realitzar un dibuix o escriure el que sentiren en un paper mentre escoltaven la cançó de Whitney Houston ‘I will always love you’. L’experiment va servir per a demostrar que l’amor no ha de ser entés com una dependència, ja que les relacions tòxiques finalment impedeixen progressar a les persones en la seua vida.

Després d’aquest xicotet experiment, la xarrada va continuar donant exemples de diverses representacions de l’amor romàntic al cinema, la literatura o la pintura per a anar desmuntant una a una, amb l’objectiu d’introduir nous valors que eliminen aquells mites que han fomentat la desigualtat entre homes i dones i han potenciat, per contra, relacions tòxiques i dependents que coarten el lliure desenvolupament de la dona.

Aquest original taller forma part de la programació de la Setmana de la Dona que s’està desenvolupant en Callosa ‘en Sarrià aquests dies.

Els actes de la Setmana de la Dona continuaran hui amb el taller de Risoterapia ‘Riure en moviment’, que donarà començament a les 19.00 hores a la Casa de Cultura.