*Entre hui i demà els xiquets i xiquetes plantaran espècies mediterrànies i rebran una xarrada d’Educació Ambiental en l’IES Rodolfo Llopis
Els escolars dels col·legis públics Mirantbó i Bernat de Sarrià celebren entre hui i demà el Dia de l’Arbre en l’IES Rodolfo Llopis amb una plantació d’exemplars mediterranis. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià.
En aquestes dues jornades els principals protagonistes seran, tant els alumnes i alumnes d’Infantil i Primària que són els que duen a terme la plantació, com l’alumnat del Departament d’Agrària que realitzen una pràctica d’educació ambiental i repoblacions en un context real amb ells.
Aquest matí han participat els primers grups d’escolars dels dos col·legis públics. En primer lloc, els alumnes i alumnes de Cicles han sigut els responsables, supervisats pels seus professors en tot moment, d’acompanyar-los, realitzar-los una activitat d’educació ambiental que ells mateixos han dissenyat i guiar-los cap a la zona on s’ha procedit a realitzar una pràctica de plantació.
S’han plantat espècies mediterrànies adaptades a les condicions climàtiques locals com són l’arboç (Arbutus unedo), l’alzina (Quercus ilex), el romer (Rosmarinus officinalis), i la lavanda (Lavándula latifolia).
L’objectiu de l’activitat és conscienciar a l’alumnat d’Infantil i Primària de la necessitat de crear i mantindre formacions vegetals estables amb el mitjà. Simultàniament es millorarà la qualitat i resiliència de la vegetació de l’Itinerari Botànic Didàctic creat en aquesta parcel·la el curs passat.
Mestres i alumnes d’Infantil i Primària han sigut rebuts per l’alumnat de FPB Agrojardineria i Composicions Florals i que els han acompanyats en l’institut i han sigut els encarregats de guiar-los, tant a les zones on se’ls ha realitzat la xarrada d’Educació Ambiental, com a la zona de plantació.
L’alumnat del CFGS en Gestió Forestal i Conservació del Medi natural, realitzen així un exercici formatiu amb ells, emmarcat en el mòdul de Tècniques d’Educació Ambiental, en el qual demostren les seues capacitats i habilitats com a educadors ambientals. En aquesta acció interactuen amb el jove alumnat visitant amb l’objectiu que prenguen consciència de la importància i l’enorme quantitat de beneficis que obté la ciutadania dels arbres i masses boscoses (captura de CO2, emissió d’O2, recàrrega d’aqüífers, retenció de sòls, laminació d’avingudes, refugi de fauna, …) i la metodologia de plantació d’un arbre.