965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

 

El Ple Municipal celebrat ahir a la vesprada va aprovar per unanimitat una declaració institucional contra la violència masclista. Després de la recent agressió sexual col·lectiva succeïda en el municipi, la corporació municipal al complet es va posicionar ahir en contra de la violència masclista i va mostrar el seu compromís per a implantar i exigir a organismes supramunicipals mesures eficaces que previnguen i lluiten contra aquesta xacra social que persisteix en la nostra societat.

 

D’una banda, la declaració exigirà l’aplicació de les mesures previstes en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, així com no permetre donar ni un pas arrere en les polítiques d’igualtat que puguen conduir-nos a una involució en els drets aconseguits.

 

Igualment, el document sol·licita majors mesures que afavorisquen la igualtat i la ruptura del patriarcat en l’àmbit educatiu i a través dels mitjans de comunicació. El text recorda que la violència masclista és la conseqüència més tràgica d’actituds i comportaments socials acceptats que contribueixen a fomentar la desigualtat de gènere amb una societat patriarcal que consent la subordinació de les dones enfront dels homes.

 

Finalment, com a conseqüència del tractament que han donat alguns mitjans de comunicació al cas esdevingut a Callosa d’en Sarrià, el Ple sol·licita a través d’aquesta declaració als mitjans que respecten a les víctimes i a les famílies afectades pels casos d’agressions masclistes i que no oferisquen dades personals.

 

Moció en suport a la fibromiàlgia

A més de la declaració contra la violència masclista, el Ple ha votat de forma unànime a una moció en suport als malalts de fibromiàlgia, subscrita per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

 

A través de la moció s’instarà al Consell de la Generalitat perquè la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública desenvolupe les actuacions necessàries per a millorar el diagnòstic i el tractament de la fibromiàlgia, com també de la resta de patologies que es puguen englobar dins de la síndrome de sensibilitat central, des d’un punt de vista multidisciplinari. Així mateix, s’apostarà per la informació, la sensibilització i la difusió del coneixement de la malaltia i s’impulsarà la investigació sobre aquesta patologia introduint la variable de gènere i garantint la suficient formació dels metges d’atenció primària en el diagnòstic i el tractament d’aquestes malalties. Igualment, es demana que s’estudien els efectes de la fibromiàlgia sobre la capacitat i el desenvolupament laboral de les persones afectades i definisca criteris de valoració com a causa d’incapacitat laboral o d’adaptació i canvi de lloc de treball.

 

La moció també instarà al Consell a demanar al govern central que reconega els efectes impeditius que tenen les malalties englobades dins de la síndrome de sensibilitat central respecte al treball i, en aquest sentit, adaptar les decisions de l’INSS per al reconeixement com a causes d’incapacitat. I, finalment, que el govern avalue i actualitze el document sobre la fibromiàlgia elaborat pel Ministeri de Sanitat, revisat en 2011, amb la finalitat d’elaborar una vertadera estratègia nacional sobre la malaltia esmentada.

Moción Igualdad