965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

El Ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat una moció per la qual s’instarà al Govern Central que amb caràcter urgent sol·licite a la Comissió de la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda de l’article 34 de l’Acord d’Associació Econòmica de la Unió Europea amb les Comunitats d’estats d’Àfrica del Sud que contempla la interrupció de les importacions si s’originen pertorbacions en un sector econòmic que produeix productes similars.

Així mateix, l’aplicació de les mesures contemplades en la moció servirà perquè no s’importen cítrics d’Àfrica del Sud sense garanties, evitant així el contagi de plagues a la producció autòctona.

Així mateix, s’insta que s’agiliten els tràmits per a facilitar a les Organitzacions de Productors la retirada de 250.000 tones de cítrics del mercat en fresc, dotant amb suficient pressupost als programes operatius destinats a tal mesura. I que es genere una partida pressupostària suficient per a la retirada de cítrics del mercat en fresc d’aquells agricultors no pertanyents a cap Organització de Productors.

D’altra banda, davant el requisit de Subdelegació de Govern d’Alacant d’anul·lar l’acord plenari sobre l’aplicació de la Relació de Llocs de treball de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, el Ple Municipal va aprovar ahir la suspensió cautelar de l’aplicació de la Relació de Llocs de treball en espera de com es desenvolupen les negociacions que es duran a terme pròximament entre l’Ajuntament i la Subdelegació de Govern.

La moció es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern de Compromís, el PP i l’edil no adscrita, Montserrat Romeu. El PSOE i la regidora no adscrita Mari Carmen Mascaró van votar en contra.