[CAS] La concejal de Cultura, Maribel Ferrándiz, y la concejal de Educación, Mª Carmen Bou, agradecen la participación de las personas que se han interesado por el proyecto del Club de lectura de “Materia de Bretaña”, obra de la autora Carmelina
Sánchez-Cutillas. Martes 24 de noviembre tuvo lugar la primera cita del Club de lectura en la Casa de Cultura con una gran acogida por parte de los participantes.
La sesión estuvo dirigida por la Directora de la Escuela de Personas adultas, Conxi Domenech, y por la Técnico de la Biblioteca Pública Municipal L’ Espill, Úrsula Ferrando. La sesión empezó con una breve introducción de la escritora, nombrada escritora del Año 2020-2021 por la Academia Valenciana de la Lengua. Seguidamente los asistentes leyeron cada uno un párrafo que los había gustado o los había hecho reflexionar, después de la lectura todos juntos comentábamos e intercambiábamos opiniones respecto al texto seleccionado.
Finalmente llegamos a la conclusión de que este texto es un libro joya, que se ha convertido en un histórico, porque habla de nuestra historia, y habla de nuestro sentimiento de pueblo. El libro habla de una nostalgia muy reivindicativa y lo hace con un lenguaje aparentemente fácil, todo el mundo lo puede leer, pero tiene un subtexto escrito de la manera más exquisita. La relación entre la narradora y el lector es directa y hace que de alguna manera nos lo apropiamos como nuestro.
[VAL] La regidora de Cultura, Maribel Ferrándiz, i la regidora d’Educació, Mª Carmen Bou, agredeixen la participació de les persones que s’han interessat pel projecte del Club de lectura de “Matèria de Bretanya”, obra de l’autora Carmelina Sánchez-Cutillas. Dimarts 24 de novembre va tenir lloc la primera cita del Club de lectura a la Casa de Cultura amb un gran acolliment per part dels participants. La sessió va estar dirigida per la Directora de l’Escola de Persones adultes, Conxi Domenech, i per la Tècnic de la Biblioteca Pública Municipal l’Espill, Úrsula Ferrando.
La sessió va començar amb una breu introducció de l’escriptora, nomenada escriptora de l’Any 2020-2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Seguidament els assistents van llegir cadascun un paràgraf que els havia agradat o els havia fet reflexionar,després la lectura tots junts comentàvem i intercanviàvem opinions respecte al text seleccionat.
Finalment arribarem a la conclusió de que aquest text es un llibre joia, que s’ha convertit en un històric, perquè parla de la nostra història, i parla del nostre sentiment de poble. El llibre parla d’una nostàlgia molt reivindicativa i ho fa amb un llenguatge aparentment fàcil, tot el mon el pot llegir, però té un subtext escrit de la manera més exquisida. La relació entre la narradora i el lector és directa i fa que de alguna manera ens l’apropiem com a nostre.