965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*Una representació del municipi, encapçalada per l’edil d’Igualtat, participa en els actes comarcals celebrats entorn al 25N

Representants municipals, encapçalats per l’edil d’Igualtat, Estela Menaches, i veïnes i veïns del municipi callosí han participat aquest cap de setmana en els diferents actes comarcals que s’han celebrat entorn al 25N, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 

Així, Callosa d’en Sarrià va estar representada ahir en segona Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere en la qual van participar prop de mig miler de persones van recórrer els carrers de la localitat veïna de l’Alfàs del Pi.

 

Aquesta iniciativa està impulsada per les regidories d’Igualtat i Dona dels municipis de la Marina Baixa a través del Consell Comarcal d’Igualtat, i per l’Associació Mujeres con Voz. El seu objectiu és el d’unir a la societat per a conscienciar i fer front comuna contra aquest drama social que des de 2003 ha deixat prop d’un miler de dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles.

 

Abans d’iniciar la marxa, es va llegir un manifest contra la violència de gènere i es va guardar un minut de silenci per les dones mortes com a conseqüència de la violència masclista, amb la intervenció musical del cantautor Paco Merchero. A continuació va donar inici la marxa, i en tornar en la Casa de Cultura es va representar l’obra ¡Qué niña más bonita!, de Medusa Teatre

 

A més, d’en la marxa del diumenge, Callosa d’en Sarrià també va estar present a l’Alfàs del Pi el dissabte en la visualització del curtmetratge comarcal contra la violència masclista ¿Me amas?, dirigit per Ely C. Llobregat. Es tracta d’un curtmetratge que parla de lluita i de superació i que narra la història de dones que veuen com la seua vida i les seues relacions canvien quan l’amor es transforma en possessió, control i violència.

 

L’enregistrament del curtmetratge ha comptat amb el suport del Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa i l’Associació Mujeres con Voz.

 

Conferencia Mujeres con Voz

A nivell local també es commemorarà el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Serà divendres que ve, 30 de novembre, amb una conferencia-col·loqui en la qual integrants de l’Associació comarcal Mujeres con Voz explicaran en primera persona vivències patides com a víctimes de la violència masclista. L’acte tindrà lloc en la Casa de Cultura a les 18.00 hores. Després del col·loqui es visualitzarà el curtmetratge “¿Me amas?”.