965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*Centenars de persones s’han concentrat aquest matí enfront del Consistori en suport a la víctima i en contra de la violència masclista

Centenars de persones han acudit aquest matí a la concentració convocada per l’Ajuntament davant la recent agressió sexual col·lectiva succeïda en el municipi. La concentració ha mostrat la seua més enèrgica condemna i rebuig a aquesta nova agressió, així com el seu suport i proximitat cap a la víctima i el seu entorn.

Nombroses persones s’han concentrat a les dotze del migdia a la Plaça d’Espanya en repulsa d’aquest nou cas de violència masclista. Des dels més joves, amb la presència de nombrosos alumnes i alumnes de l’Institut Rodolfo Llopis i del Col·legi Almedia de Callosa d’en Sarrià, fins als més majors, veïns i veïnes de la localitat callosina i de municipis veïns.

En l’acte de repulsa han estat presentes la subdelegada de govern a Alacant, Araceli Poblador; el secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agenda Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibañez; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such; els membres de la Corporació Municipal de Callosa d’a Sarrià, encapçalats per l’alcalde Josep Saval, i la regidora d’Igualtat, Estela Menaches; representants municipals de localitats veïnes, integrants de l’associació comarcal de víctimes de violència de gènere ‘Mujeres con Voz’, amb la seua presidenta Margarita Luján al capdavant; representants de diverses entitats locals, així com nombrosos representants de la societat civil de Callosa. Ha sigut una resposta unànime davant un nou cas d’agressió sexual i de violència contra les dones.

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha llegit un xicotet manifest de repulsa contra les agressions masclistes, en el qual ha incidit que “la violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans i un problema social de primer ordre que atenta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la pateixen”. Així mateix, ha expressat, en nom de l’Ajuntament, de manera clara i decidida “el rebuig a qualsevol forma de violència masclista, comprometent-nos a continuar treballant per a aconseguir posar fi a aquesta xacra, sol·licitant la implicació del conjunt de les institucions de l’Estat en la lluita per a la seua eradicació”. Des de l’Ajuntament se seguiran, per això, “impulsant mesures perquè les entitats municipals i la ciutadania en general responga de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista, s’atenga de manera prioritària a la víctima, es desenvolupen actuacions preventives per a dotar a les dones d’instruments que els permeten fer front a la violència i a no permetre la impunitat social dels agressors”.

En aquest sentit, Josep Saval, ha insistit que “no es farà cap pas arrere i que se seguiran reivindicat els recursos necessaris per a combatre aquesta xacra”.

El secretari autonòmic, Alberto Ibañez, ha intervingut també durant l’acte i ha manifestat que des del Govern Valencià “estem al costat de les víctimes i contra els agressors”. “Els homes no tenim drets sobre les dones”, ha dit de forma rotunda, i igualment ha incidit que “no es donarà ni un pas arrere, sinó tot el contrari, es continuaran fent passos cap a la igualtat de gènere”.

La subdelegada de Govern, Araceli Poblador, ha assenyalat que “la lacra masclista és un problema de tots i totes al qual hem de donar una solució des de la unitat”. “Una societat que viola, que agredeix, que assassina és una societat malalta”, ha dit, i, en aquest sentit, ha insistit que “l’educació i la pedagogia és fonamental per a lluitar contra la violència masclista”.

L’acte ha culminat amb un fort aplaudiment de tots els assistents per la resposta rebuda davant aquesta convocatòria que dóna mostres que la ciutadania està disposada a continuar lluitant perquè no hi haja ni una víctima més de violència masclista.

Des de l’Ajuntament s’ha agraït a totes les persones que han assistit a aquesta convocatòria la seua solidaritat i el seu esperit reivindicatiu davant aquesta xacra social.