965880050 - Plaza España, 1 - 03510 Callosa d'en Sarrià

*La marxa, que se celebra enguany a l’Alfàs del Pi, s’ha presentat aquest matí en aquesta localitat

Aquesta demà representants dels diferents municipis de la Marina Baixa han presentat la Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere que tindrà lloc el pròxim 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, a l’Alfàs del Pi.

L’acte de presentació s’ha realitzat en l’esplanada de la Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi amb la participació de les regidores d’Igualtat i Dona de l’Alfàs, Genoveva Tent; Benidorm, Paquita Ripoll; La Nucia, Gema Márquez; Finestrat, Amelia Mayor; Altea, Vicenta Pérez, i Polop, Mari France Berenguer; així com d’Eva Pérez, treballadora de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, Mª Carmen Díaz, tècnica en l’Ajuntament de Benidorm, i Begoña Cortés, agent d’Igualtat en l’Ajuntament d’Altea.

Està previst que diumenge que ve, a les 10.00 hores, més de 400 dones de tota la Marina Baixa es concentren en l’esplanada de la Casa de Cultura de l’Alfàs per a donar inici a la segona ‘Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere’. Des de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià s’ha habilitat un autobús gratuït que partirà a les 09.00 hores de la parada d’Alsa cap a l’Alfàs. Les persones del municipi interessades a participar hauran d’inscriure’s prèviament en la Casa de Cultura de Callosa.

Abans d’iniciar la marxa, es llegirà un manifest contra la violència de gènere i es guardarà un minut de silenci per les dones mortes com a conseqüència de la violència masclista, amb la intervenció musical del cantautor Paco Merchero. A continuació donarà inici la marxa, que transcorrerà pels carrers del municipi alfasí per a tornar després a l’esplanada de la Casa de Cultura, on es representarà l’obra ¡Qué niña más bonita!, de Medusa Teatre.

El Consell Local d’Igualtat de la Marina Baixa, al que pertany Callosa d’en Sarrià, ha impulsat aquesta marxa al costat de l’associació comarcal Mujeres con Voz, i des d’aquestes entitats s’ha fet una crida a la població de tota la comarca perquè s’acoste diumenge que ve fins a l’Alfàs del Pi i participe en aquesta marxa, amb la qual es vol reivindicar la implicació de tota la societat per a acabar amb aquesta barbàrie.

 

Visualització del curtmetratge ¿Me amas?

Els actes commemoratius del 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, també inclouen la visualització del curtmetratge ¿Me amas?, de Ely C. Llobregat, acte que tindrà lloc el dissabte 24, a les 19.00 hores, en el Centre Social Platja Albir, i al que acudiran representants dels municipis de la comarca que han participat i col·laborat en el seu finançament, com és el cas de Callosa d’en Sarrià. L’entrada-donatiu a benefici de Mujeres con Voz serà de 3 euros.

¿Me amas?, curt que conjumina el gènere de thriller i drama, retrata la història d’Ana, una jove que veu com canvia la seua realitat després de conèixer a Luis. L’espectador es converteix en testimoni i viu en primera persona l’evolució d’una relació tòxica que pateixen moltes dones, a la qual se li deu posar fre amb la implicació de tota la societat.

Un curtmetratge que parla de lluita i de superació i que narra la història de dones que veuen com la seua vida i les seues relacions canvien quan l’amor es transforma en possessió, control i violència.

El Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa i l’Associació Mujeres con Voz han recolzat des dels inicis l’enregistrament d’aquest curt, creat per Ely C. Llobregat i produït per la Mar Salá, una jove productora amb seu a Benidorm dedicada a la comunicació i producció de continguts audiovisuals.