• ca
  • es
Inici » Cultura » Viatge gratuït per la València de la República

Viatge gratuït per la València de la República

| 3 octubre, 2018

*El viatge es realitzarà dissabte que ve, 20 d’octubre, i els interessats hauran d’inscriure’s en la Casa de Cultura

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha programat un viatge gratuït per la València de la República que tindrà lloc dissabte que ve, 20 d’octubre. La visita realitzarà un recorregut pels llocs més emblemàtics de la ciutat de València, que, davant la imminent caiguda de la capital d’Espanya la nit del 6 al 7 de novembre de 1936, va ser convertida de facto en la capital de la República, perllongant-se fins a finals d’octubre de 1937, moment en el qual es va decidir canviar el seu emplaçament a Barcelona.

 

L’objectiu d’aquesta visita és apropar als participants a la realitat quotidiana de la València republicana en un context de Guerra Civil, posant especial èmfasi en la transformació cultural i urbana i en la realitat educativa.

 

Gran part del recorregut transcorrerà pel centre històric de la ciutat, el barri de la Ciutat Vella. S’iniciarà en les Torres de Serranos (on es va protegir una part de les obres del patrimoni artístic espanyol traslladades des de Madrid), passant pel refugi antiaeri del carrer de Serranos, carrer Cavallers (seu de tres dels ministres de la República), el Palau de la Generalitat, el Micalet (centre de la defensa antiaèria), el Museu de la Ciutat (ministeri de Sanitat), el carrer de la Pau (nucli de la vida cultural i política de la ciutat durant aquells anys), l’edifici de la Nau (Ministeri d’Instrucció Pública), plaça del Patriarca, plaça de l’Ajuntament, i finalitzarà en l’edifici de l’Ajuntament i l’IES Lluís Vives.

 

La visita estarà guiada per professors d’història de la Universitat de València i amb el suport i supervisió de l’Aula de Memòria de la UV, de l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Educació.

 

L’eixida del viatge serà el dia 20 d’octubre, a les 08.00 hores, de la parada d’Alsa i es recomana portar roba i calçat còmode, aigua, esmorzar i dinar. No obstant açò, l’Ajuntament ofereix també l’opció de dinar en el restaurant ‘El Forcat’ a un preu de 16 euros. Els interessats a realitzar aquest viatge hauran d’inscriure’s en la Casa de Cultura.

 

El viatge està organitzat per la Regidoria de Cultura i està subvencionat per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats, i està coordinat pels historiadors callosins Vicent Galiana i Cano i Emilio Marín Moreno.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.