• ca
  • es
Inici » Turisme » Llocs d’Interés » Museu Etnològic i Arqueologia » La Visita

La Visita

Començant per un xicotet recorregut pel nostre passat, amb el nostre llegat arqueològic i històric, i per un dels monuments més importants del nostre patrimoni
arquitectònic, el fort de Bèrnia, ens endinsem en la secció d’etnologia, on se’ns presenten, de manera tematitzada, aquells objectes de la vida quotidiana que, amb el temps, han esdevingut en grans manifestacions d’art popular. Elements i utensilis que constituïxen una font inesgotable de transmissió de coneixements del món social i professional, com a memòria viva per a l’estudi de les activitats més elementals però bàsiques en la vida diària de la seua gent.
Des de la instal·lació d’una cuina tradicional, trobem les diferents labors tradicionals lligades a la subsistència, pròpies d’una societat de recol·lectors en la muntanya, com l’arreplega de la mel o l’oli, o la producció i transformació dels aliments, amb els pastors i ramaders, els treballs agraris de regadiu (horta) o secà o els diferents utensilis de pesos i mesures per a l’oli o el gra.

Desembocant en el canvi cultural produït per la tecnologia i la industrialització des del segle XIX dels oficis tradicionals, passant d’una societat artesana a industrial. Amb el desenrotllament d’antigues labors com el fuster, el ferrer, l’espardenyer, la ceràmica, el pedrapiquer, etc.Tot això centrat en el muntatge estrela de la col·lecció: l’almàssera del carrer Sant Francesc, 30. La peça, realitzada a finals del segle XVIII, va estar en funcionament fins a finals del segle XX.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin