• ca
  • es
Inici » Festes » Tradició cultural i religiosa en la processó del Corpus Christi

Tradició cultural i religiosa en la processó del Corpus Christi

| 19 juny, 2017

Enguany la processó del Corpus Christi ha comptat amb nous elements culturals i religiosos que van desfilar ahir pels carrers del nucli antic de Callosa d’en Sarrià. Un total de 60 xiquets, que han pres enguany la primera comunió, van integrar una processó a la qual va acudir nombrós públic.

 

La regidora de Festes, Rosa Mari Savall, ha explicat que “enguany la processó s’ha enriquit amb nombrosos elements culturals i religiosos que deuen la seua influència a la processó del Corpus Christi de València, ja que antigament l’Església de Callosa pertanyia a l’Arquebisbat de València i per aquest motiu es prengueren moltes referències d’aquest acte religiós per a la processó que se celebra durant les Festes Patronals callosines”.

 

Així, ahir a la vesprada la processó va comptar amb un dels elements més característics del Corpus de València com és la dansa de la Moma. També es van incorporar els ‘nanos’, que van obrir el pas amb els més xicotets i després els van seguir els adults. Els apòstols i les santes també van formar part de la comitiva. El grup de dansa popular La Faltriquera va ballar una coreografia diferent en cadascun dels altars que es van exhibir al llarg del recorregut. La música també va estar present de la mà de la Colla del Pinyol i la Colla l’Algar. Després de la custòdia van desfilar els integrants de la Confraria Cor de Jesús i les autoritats municipals que van tancar la processó.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.