• ca
  • es
Inici » Mercallosa » Sol·licitar les ajudes en matèria de comerç urbanístic

Sol·licitar les ajudes en matèria de comerç urbanístic

| 14 gener, 2014

Després de la convocatòria de la Conselleria de Comerç mitjançant la qual es presentaven les ajudes al Pla de competitivitat del comerç urbà i la cooperació comercial 2009, la Regidoria de Comerç i Desenvolupament ha presentat les corresponents sol·licituds a tràmit enfocades a la petició per a 5 línies d’actuacions principals.

En primer lloc s’ha sol·licitat ajuda per al projecte que estableixi i millori la zona comercial i de vianants urbana del nucli antic, a causa del deteriorament i el perill que presenta el paviment existent en aquesta zona, amb gran quantitat d’irregularitats en les voreres i el paviment amb alt grau de trànsit rodat, les superfícies es troben molt polides pel pas del temps, el que constitueix una gran incomoditat per al trànsit de vianants, així com per la pendent tan acusada que existeix, que pot suposar un perill per a les persones que transiten diàriament pel mercat i botigues del voltant, fent un especial èmfasi en el carrer de la Costera de la Presó i la plaça d’Espanya, on es preveu actuar renovant tot el paviment i substituir-lo per empedrat imprès. Aquesta actuació s’afegiria a les que ja s’han iniciat al carrer Esglèsia i que circumden el Mercat Municipal.

L’actuació es veuria complementada per la segona línia d’ajudes que serien per a la senyalètica, mobiliari urbà i il·luminació de la zona. Segons ens comentava l’edil de Comerç, Óskar García, “es tracta d’il·luminar correctament la zona comercial urbana històrica i crear i embellir els espais existents, ja que la il·luminació és escassa i les úniques fanals existents no s’adeqüen al que entorn històric del mercat i carrers adjacents “.

Aquí hi hauria englobades senyals, bancs, papereres i els mupis o balises d’informació i cartelleria municipal. La tercera de les línies presentada és per poder constituir Callosa com un punt AFIC (Agències de Foment de les Iniciatives Comercials), ja que la conselleria ha donat el vistiplau inicial a la incorporació del nostre municipi a la xarxa existent. Com a quart aspecte s’ha sol·licitat que se subvencioni la redacció i elaboració d’un projecte estratègic enfocat a l’optimització i millora de les instal·lacions i serveis del Mercat Municipal.

Oskar assenyalava que “Si la Conselleria té a bé ajudar-nos, podrem arribar a redactar aquest projecte i seria molt important ja que ens permetria poder accedir a ajuts específics per a l’actuació en superfícies de comerç agrupat, només realitzables si hi ha projecte pel mig”.

L’últim aspecte en què s’ha demanat col·laboració és per a la promoció de les fires locals i per poder potenciar el consorci de Comerç 2 Marines, l’objectiu principal és el atreure visitants dels diferents municipis participants a les diferents fires que es vagin realitzant. En total, una mica més de 300.000 mil euros són els que se sol·liciten per a ser subvencionats.

Des de la Regidoria mostraven el seu agraïment a l’operativa i tècnics de l’Ajuntament. Óskar ho resumia així “vull agrair la implicació per poder presentar els plans en temps i forma tant de l’oficina tècnica, com de l’àrea de gestió de subvencions. Tenim moltes esperances posades en que els nostres projectes puguin ser recolzats per benefici de tots els callosins. Finalment, voldria recordar-li als mateixos senyors del PSPV-PSOE de Callosa que fa uns dies es preguntaven on eren els projectes anunciats i anticipaven una gran conspiració per enfonsar el comerç local, que com és habitual, s’hauran de menjar una vegada més seus fal·làcies i insults. És trist comprovar com els que mai han mogut un dit ni s’han interessat en motivar al comerç local, ara difamin amb tanta naturalitat, deixant a l’aire les seves mancances, que per desgràcies, són moltíssimes “.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Mercallosa, Notícies

Los comentarios están cerrados.