• ca
  • es
Inici » Activitats economiques, Comerç i Mercats » Nou premi per a l’empresa de formatges callosina Queronsa

Nou premi per a l’empresa de formatges callosina Queronsa

| 21 novembre, 2017

 

*La varietat de formatge de cabra amb romer s’alça amb la medalla de plata en els premis World Cheese Awards 2017

L’empresa de formatges artesanals de Callosa d’en Sarrià, Queronsa S.L., torna a conquistar els paladars del jurat de la trentena edició dels prestigiosos premis World Cheese Awards 2017 que es van celebrar aquest cap de setmana a Londres.

 

Si en el 2016 el formatge anyenc de cabra elaborat per Queronsa va aconseguir fer-se amb la medalla de bronze en el mateix certamen, enguany han pujat un esglaó, alçant-se amb la medalla de plata amb la varietat de formatge curat de cabra amb romer, en la categoria de formatges de cabra amb additius.

 

Un total de 3.001 mostres de tot el món competien en aqueixa cita, un certamen de referència per al sector a escala internacional. Aquestes van ser valorades per un comité de tast compost per uns 250 professionals de diferents nacionalitats mitjançant el sistema de tast cec.

 

María Antonia Ronda Savall, propietària de l’empresa formatgera al costat del seu marit Juan Javier Ronda Sanchis, ha manifestat la seua “alegria” i “satisfacció” en aconseguir aquest nou reconeixement a nivell mundial, que els mou a seguir treballant amb el mestratge que han heretat des que la seua àvia, María Devesa Llorens, decidira fundar l’empresa el 1968.

 

María Antonia Ronda ha explicat que van decidir presentar aquesta varietat després de la bona crítica que van rebre del cronista gastronòmic Rafael Rincón, després de la seua participació amb un expositor en l’últim Saló de Gourmets de Madrid.

 

Premis

Aquest nou guardó se suma a una llarga llista de reconeixements nacionals i internacionals obtinguts per aquesta empresa familiar de Callosa d’en Sarrià al llarg de la seua trajectòria. De fet, en aquest mateix mes de novembre també han aconseguit col·locar-se com a segon classificat en Gastrónoma de València amb la varietat de formatge de cabra anyenc. A més, destaquen d’altres com ara, el Cincho de Plata a la Innovació 2016, per al millor formatge curat de cabra, atorgat per l’Institut Tecnològic Agrari de Castella i Lleó, ens públic adscrit a la Conselleria d’Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó. També en el 2015 la varietat de formatge amb nyespro que elabora Queronsa amb la Cooperativa Agrícola de Callosa d´en Sarrià va quedar entre els 25 primers productes que més van sorprendre en el Saló de Gourmets. Així mateix, els formatges de Queronsa han aconseguit en dues ocasions, en el 2001 i 2005, el premi als millors formatges espanyols, atorgat pel Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació. També es van alçar amb el Cincho de Plata en el I Concurs Nacional de formatges Premis Cincho 2000 i han sigut premiats en el II Concurs Internacional de formatges Expoláctea 1991 a Torrelavega i en el I Concurs Nacional de formatges organitzat per l’O.I.C. a Madrid en el 1988.

 

Des de la Corporació Municipal s’ha felicitat a l’empresa Queronsa S.L., la marca comercial de la qual és Quesería San Antonio, per aquest nou reconeixement i per tota una labor que va iniciar el 1968 María Devesa Llorens, va continuar el seu fill, Salvador Ronda Devesa, i ara segueix collint èxits de la mà de Juan Javier Ronda Sanchis i María Antonia Ronda Savall. Tres generacions de mestres formatgers que porten el nom de Callosa d’en Sarrià fora de les nostres fronteres.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Activitats economiques, Comerç i Mercats, Notícies

Los comentarios están cerrados.