• ca
  • es
Inici » Cultura » Musicaloxa tornarà l’any que ve amb més novetats després de l’èxit de la seua primera edició

Musicaloxa tornarà l’any que ve amb més novetats després de l’èxit de la seua primera edició

| 12 setembre, 2016

12092016_musicaloxa_callosa_0112092016_musicaloxa_callosa_02

*Unes 2.700 persones van gaudir dels concerts organitzats al llarg dels 9 dies del festival

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha fet un balanç molt positiu de la primera edició del festival de música antiga ‘Musicaloxa’ que s’ha celebrat a Callosa d’en Sarrià del 2 al 10 de setembre. “Ha sigut una primera experiència molt positiva i des de l’Ajuntament estem molt satisfets de la repercussió que hem tingut, per la qual cosa ja ens hem posat a treballar en la segona edició”, ha manifestat l’edil.

 

Des de la regidoria de Cultura s’ha aprofitat el ja consolidat Cicle d’Orgue per celebrar per primera vegada tot un festival de música antiga sota el nom ‘Musicaloxa’, en el qual s’han englobat, a més dels concerts de l’orgue de l’Església, cursos de diverses disciplines de música antiga i concerts nocturns en diferents enclavaments del municipi.

 

Els concerts nocturns i de l’òrgan han aconseguit atraure a unes 2.700 persones al llarg d’aquests 9 dies. D’altra banda, una quinzena d’alumnes han participat en els quatre cursos que s’han celebrat sota la direcció de prestigiosos mestres de la música antiga. En concret s’ha impartit un curs de Canto, a càrrec del professor Jordi Domènech; un curs de Clavecín, a càrrec de Javier Artigas; un curs d’Òrgan, impartit per Benantzi Bilbao; i uns altres de Dansa Antiga, impartit per Peio Otano.

 

Francesc Guardiola ha destacat especialment el concert de cloenda de Musicaloxa, en el qual han participat els professors i els alumnes participants dels cursos per a donar a conéixer els coneixements que han adquirit al llarg d’aquests dies.

 

Próximes novetats

El regidor ja ha avançat que ja s’està treballant en una nova edició que tindrà novetats que milloraran el format del festival. De moment, el regidor ha avançat que s’ampliarà l’oferta formativa i s’avançaran les dates de celebració de l’esdeveniment a l’última setmana d’agost, amb la finalitat d’afavorir les matrícules dels alumnes.

 

Així mateix, Guardiola ha anunciat que s’intentarà negociar una cartera de pisos en el nucli urbà per a oferir-los com a allotjament als estudiants amb preus assequibles, atés que l’alberg municipal, encara que disposa d’unes magnífiques instal·lacions, se situa en els voltants de les Fonts de l’Algar i és necessari disposar de transport per a accedir als cursos i els concerts. Igualment, es contactarà amb diferents restaurants de la localitat perquè elaboren menús per als alumnes participants a preus assequibles.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.