• ca
  • es
Inici » Cultura » ‘Musicaloxa’ inclou dos cursos per a iniciar-se en el Cant Coral i la Dansa Antiga

‘Musicaloxa’ inclou dos cursos per a iniciar-se en el Cant Coral i la Dansa Antiga

| 27 juny, 2016

cartell musicaloxa

*Els socis de Ple a 4 i de l’Associació d’Amics de la Música gaudiran d’un 20% de descompte en els cursos

El festival de música antiga ‘Muxicaloxa’, que es desenvoluparà del 2 al 10 de setembre a Callosa d’en Sarrià, engloba en la seua programació dos cursos dirigits al públic en general per a iniciar-se en les disciplines de Cant Coral i Dansa Antiga.

 

Per a aquests dos cursos s’ha establit un horari més flexible, de 19.00 a 21.00 hores, per a poder facilitar l’accés a un major nombre de persones, ja que l’objectiu és captar especialment els veïns de Callosa que desitgen introduir-se en aquestes arts.

 

El curs de Cant Coral estarà impartit per Albert Alcaraz, baríton-baix, compositor i director hispanofrancès. Va estudiar piano, violí, cant i direcció en els conservatoris d’Alacant, Múrcia i València i va obtenir el seu ‘Master of Arts in Conducting’ en la Universitat de Ginebra.

 

Per la seua banda, el curs de Dansa Antiga ho impartirà Peio Otano, mestre de Dansa, coreògraf i músic, que ha col·laborat com a coreògraf i/o ballarí en diverses companyies de dansa. Va ser mestre de Dansa d’Infanticos de la Catedral de Pamplona, introduint la tradició barroca perduda del Ball de Seises.

 

Sens dubte, es tracta de dos prestigiosos professors que brindaran l’oportunitat d’assistir a les seues classes al públic en general, sense necessitat de tenir coneixements previs en les seues respectives disciplines.

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’associació cultural Ple a 4 són els responsables de l’organització de ‘Musicaloxa’, que inclou en la seua programació cursos de música antiga, visites guiades a l’orgue barroc de l’Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista, concerts denominats ‘Els Nits al Calvari’ i el Cicle d’Orgue de l’Associació Ple a 4. Així doncs durant 9 dies, la parròquia de Sant Joan Baptista, la Casa de la Música, la Casa de Cultura, ‘El Calvari’ i altres racons de Callosa, desbordaran d’activitat amb més d’una desena de concerts, conferències i cursos.

 

A més dels cursos de Cant Coral i Dansa Antiga, es realitzaran altres tres en les les disciplines de Cant, impartit pel professor Jordi Domènech i acompanyat per Javier Sáez; clavecín, impartit per Javier Artigas; i orgue, impartit per Benantzi Bilbao. Els professors d’aquestes tres disciplines també gaudeixen d’una prestigiosa trajectòria professional en el món de la música, tant en l’àmbit nacional com internacional. Aquests cursos estan dirigits a alumnes i professors que desitgen descobrir o perfeccionar els seus coneixements. De fet, s’establiran dos nivells, un d’iniciació i un altre d’avançat. Les classes d’aquestes disciplines es desenvoluparan de matí i de vesprada.

 

Els interessats a participar hauran d’inscriure’s a través de la pàgina web www.musicaloxa.com i abonar el preu corresponent al curs triat per a reservar la seua plaça, ja que són limitades a 25 alumnes en les disciplines de Dansa Antiga i Cant Coral, i a 10 en la resta de disciplines.

 

Descomptes per a socis de Ple a 4 i Amics de la Música

El regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha informat que els socis de Ple a 4 i també els de l’Associació d’Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià es podran beneficiar d’un 20% de descompte. A més els primers 16 alumnes matriculats es beneficiaran també d’allotjament gratuït en l’alberg municipal, així com del transport entre l’alberg i la seu del curs.

 

Així mateix, les classes es complementaran amb activitats d’oci per a conèixer la localitat callosina a través del seu nucli antic i del seu paratge natural de les Fonts de l’ Algar, així com a altres municipis turístics propers com són Benidorm i el Castell de Guadalest, entre d’altres.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.