• ca
  • es
Inici » Notícies » L’IVACE destinarà més de 140.000 euros a Callosa d’en Sarrià per a la renovació de l’enllumenat públic

L’IVACE destinarà més de 140.000 euros a Callosa d’en Sarrià per a la renovació de l’enllumenat públic

| 16 octubre, 2017

*Se substituiran les lluminàries de 40 carrers del municipi per altres de tecnologia LED

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE, va a impulsar la renovació de l’enllumenat públic a Callosa d’en Sarrià, per un altre d’alta eficiència energètica que redunde en una disminució de la factura energètica. Aquesta actuació serà possible gràcies als Fons FEDER.

 

Callosa d’en Sarrià es beneficiarà d’un total de 141.658 euros, a través d’una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut de manera que es recolzarà el 100% del cost del projecte. En total es renovarà l’enllumenat de 40 carrers del municipi, pertanyents a quatre sectors diferents.

 

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufragaran està la substitució de llums i lluminàries per altres de major eficiència energètica i la implantació de reguladors de flux lumínic i de les enceses i apagades dels punts de llum, que de nit s’adequaran a les necessitats reals d’il·luminació de les vies. Gràcies a aquest sistema es pot estalviar el 45% de l’energia consumida durant la nit.

 

També es recolzarà la incorporació de rellotges, ajustats a l’hora solar, per a reduir el consum. Aquests rellotges astronòmics permeten la programació diària d’encendre i d’apagar l’enllumenat d’acord amb l’hora exacta d’eixida i posta del sol.

 

Reducció d’un 70% del consum de l’enllumenat

Segons les estimacions de l’IVACE, la renovació de l’enllumenat públic en un xicotet municipi per un d’eficient amb lluminàries LEDS podria reduir en un 70% el consum energètic d’enllumenat.

 

El regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, ha assenyalat la importància d’aquest projecte que aconseguirà “donar compliment a la normativa actual quant a la instal·lació eficient de l’enllumenat, a més de resoldre en parcs i jardins la contaminació lumínica existent”. Igualment, l’edil ha insistit en el conseqüent estalvi energètic i econòmic que experimentarà el municipi.

 

Cal assenyalar, que aquesta línia d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l’Eix Prioritari 4 (Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.