• ca
  • es
Inici » Festes » L’exotisme i la sumptuositat dels regnes àrabs envaeixen els carrers de Callosa malgrat la pluja

L’exotisme i la sumptuositat dels regnes àrabs envaeixen els carrers de Callosa malgrat la pluja

| 15 octubre, 2018


La capitania dels Ligeros no va defraudar i, encara que l’Entrada Mora va haver de retardar-se ahir una hora com a conseqüència de la pluja, finalment va conquistar al públic amb el colorit i l’elegància dels seus vestits i el poder de les seues tropes.

L’entrada es va iniciar amb els tradicionals ‘nanos i gegants’ i les ‘pastoretes’ per a donar pas al boato del banderer, Daniel Serra Moragues, que portava els colors característics del seu filà Guàrdia Negra.

Les esquadres mores de les diferents filaes van ser succeint-se, prenent els carrers de Calls d’en Sarrià davant un públic que es va veure sorprès per la majestuositat dels vestits àrabs que irrompien al ritme de les marxes mores, acompanyats per cavalls i camells del desert.

El boato dels Ligeros, liderat pels seus capitans, José María Espasa i Sara Pascual, va començar amb una travessia pel desert fins a arribar a la població àrab de Callosa. Una vegada allí, es van fer referència a les partides del camp amb noms àrabs que encara avui conserven la seua nomenclatura com Algar, Micleta o l’Alcúdia.

Després d’aquest viatge es van mostrar la cultura i els costums àrabs a través d’una desfilada en el qual els colorisca, les essències de les espècies a través dels ballets i l’olor dels socs van despertar els sentits dels espectadors.

En la tercera part del boato va enlluernar amb l’esplendor i la ostentosidad de la vida de palau i els capitans van fer la seua aparició, precedits per un sèquit de camells i un harem, en una espectacular carrossa amb caps d’elefants com a mostra de la riquesa del seu regne.

Incident
La desfilada Mora va tenir un incident durant el seu trascurs en caure una festera d’una de les carrosses del boato del capità, quan va cedir part de la seua estructura. La dona es va donar un colp però va estar conscient en tot moment. Va ser atesa en el lloc del succeït i va ser traslladada després en ambulància a l’hospital de la Vila Joiosa on roman ingressada en observació. L’Entrada Mora va estar parada durant aproximadament mitja hora i, finalment, es va reprendre la desfilada amb un públic que va respondre amb un fort aplaudiment. Des de l’Ajuntament s’ha lamentat el succeït i s’espera que la dona tinga una ràpida recuperació.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.