• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’executiu de Callosa d’en Sarrià va tindre una reunió amb el president del Consell a Xàbia per a tractar la gestió dels incendis forestals

L’executiu de Callosa d’en Sarrià va tindre una reunió amb el president del Consell a Xàbia per a tractar la gestió dels incendis forestals

| 21 setembre, 2016

21092016_reunion_xabia_incendios_00

*L’Ajuntament elevarà una moció en el pròxim Ple per a sol•licitar a les administracions mesures en matèria de prevenció d’incendis

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, al costat de membres de l’executiu local, ha assistit aquest matí a Xàbia a la reunió que s’ha celebrat per a tractar la gestió dels incendis forestals succeïts al setembre amb la presència del president del Consell, Ximo Puig, la consellera de Medi ambient, Elena Cebrián, i diferents membres de conselleria i localitats afectades, com la pròpia Xàbia, Poble Nou de Benitatxell, Bolulla i Tàrbena.

 

En la trobada s’ha valorat la gestió feta dels incendis forestals que han assotat els municipis de les comarques de la Marina Baixa i la Marina Alta, i les mesures a prendre a partir d’aquest moment.

 

Els tècnics de Conselleria han donat a conéixer les dades exactes de les zones afectades. Així, l’incendi originat a Bolulla ha arrasat 447 hectàrees en total, sent el terme municipal de Callosa el més perjudicat amb un total de 373 hectàrees. Bolulla per la seua banda, amb 36,7 hectàrees arrasades i Tàrbena amb 37. A Callosa el 100% del terreny afectat és privat.

‘Gran Incendi Forestal’

Encara que l’incendi de Bolulla no arriba a aconseguir les 500 hectàrees, el Consell ho ha declarat, igual que el de Xàbia, com a ‘Gran Incendi Forestal’, per a poder tramitar les ajudes de manera més àgil i eficaç.

 

Els representants de la Conselleria han instat els ajuntaments a realitzar una valoració dels danys amb la finalitat de gestionar ajudes urgents per a la seua reparació com puguen ser accessos de camins bloquejats i zones de reg afectades.

 

D’altra banda, els Ajuntaments de Callosa, Bolulla i Tàrbena hauran de convocar una taula de concertació en la qual inclourà a la societat civil per a determinar les actuacions que s’hauran d’engegar en la zona arrasada.

 

Durant la reunió s’ha informat als assistents que els tècnics de Conselleria ja estan treballant en l’avaluació de danys forestals, ambientals i paisatgístics. El que han pogut avançar és que no s’aconsella accedir a les zones afectades, excepte en el cas d’actuacions de seguretat, i caldrà esperar un any per a dur a terme en el terreny plans de regeneració.

 

Moció a Ple en matèria de prevenció d’incendis

Malgrat tot, l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià continuarà treballant en matèria de prevenció d’incendis, així com reivindicant a les administracions supramunicipals ajudes per a engegar els plans i actuacions necessàries en aquest assumpte.

 

En aquest sentit, en el pròxim Ple Municipal s’elevarà una moció a través de la qual se sol·licitarà a l’Administració Autonòmica i a la Diputació Provincial d’Alacant la implantació de les mesures adequades per a la regeneració dels espais naturals i la reposició de les infraestructures públiques i privades afectades pels incendis. Igualment se sol·licitarà a ambdues administracions la implantació de les mesures de prevenció i execució contemplades en els Plans de Prevenció contra incendis forestals com són la neteja periòdica de les muntanyes, la construcció de pistes forestals, la restauració de les quals ja existeixen, l’obertura de nous tallafocs i la conservació dels ja existents.

 

Finalment, a través de la moció s’instarà també a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer al condicionament dels llits dels rius Algar i el Castell de Guadalest per a mantenir les adequades funcions fluvials i mediambientals i evitar així els perills derivats de possibles riuades i incendis.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Alcaldia, Medi Ambient, Notícies

Los comentarios están cerrados.