• ca
  • es
Inici » Cultura » L’Església Sant Joan Baptista acull demà una conferència sobre l’orgue barroc de Callosa

L’Església Sant Joan Baptista acull demà una conferència sobre l’orgue barroc de Callosa

| 10 maig, 2016

10052016_organo_iglesia

Demà, 11 de maig, a les 20.00 hores, l’Església Arxiprestal Sant Joan Baptista de Callosa acull una conferència a càrrec de Joxe Benantxi Bilbao, en la qual es descobriran les característiques i peculiaritats de l’òrgue barroc del segle XVIII que alberga el temple.

 

La regidoria de Cultura col·labora amb l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert, el Centre d’Estudis de la Repoblació Mallorquina i amb Ple a 4 Associació d’Amics de l’Òrgue per a posar en valor i donar a conéixer al públic en general l’orgue de Callosa d’en Sarrià, una joia que forma part del patrimoni musical valencià. La conferència s’inclou dins del cicle ‘Descobreix una obra. Art en Valor’.

 

L’orgue de Callosa va ser construït, suposadament, l’any 1754 per Bartolomé Sánchez per a un convent de Cocentaina, i va ser comprat i traslladat a Callosa l’any 1845.

 

Exteriorment l’instrument presenta una façana d’estil neoclàssic de fusta natural d’acord amb la resta de l’església. A causa del bon estat de l’orgue se segueix utilitzant amb molta freqüència en concerts i misses.

 

Així mateix, en el mes de setembre cobrarà protagonisme gràcies al ja consolidat Cicle d’Òrgue en el qual el mateix Joxe Benantxi Bilbao impartirà classes a estudiants i professionals d’aquesta disciplina musical.

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.