• ca
  • es
Inici » Cultura » L’escriptor Joaquim Espinós presenta a Callosa l’odissea de tres amics per EEUU durant els anys 20

L’escriptor Joaquim Espinós presenta a Callosa l’odissea de tres amics per EEUU durant els anys 20

| 24 febrer, 2016

 

Divendres que ve, 26 de febrer, la Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’ de Callosa d’en Sarrià acull la presentació del llibre ‘Material fotogràfic’, de Joaquim Espinós. L’acte, que comptarà amb la presència de l’escriptor, tindrà lloc a partir de les 19:30 hores i amb ell culminarà el cicle que organitzat la regidoria de Cultura sobre l’emigració de valencians als EEUU durant els anys 20.

 

L’obra de Joaquim Espinós, ‘Material fotogràfic’, es va alçar amb el 16è Premi de narrativa Ciutat de Sagunt el 2014 i narra l’odissea viscuda per tres amics que van decidir el 1918 emigrar als EEUU, fugint de la misèria i el caciquisme que imperava en aquestes terres a la recerca d’un futur millor.

 

No obstant açò, prompte s’adonaran que el somni americà no és com li l’havien explicat. L’enyorança, les incerteses davant un hàbitat estrany, l’idioma i l’adaptació no seran fàcils. A Nova York els espera un univers d’italians, irlandesos de segona generació, mafiosos, revolucionaris, explotadors però, sobretot, supervivents a la jungla humana que és la metròpoli moderna.

 

L’amistat, els records de les arrels i les dicotomies morals són els eixos d’aquesta història, que recorre l’Atlàntic des d’Alcoi fins al cor de Nova York.

 

L’autor

Joaquim Espinós, va nàixer a Benilloba, el Comtat, el 1962, és professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. El seu àmbit d’estudi és la literatura contemporània, amb especial dedicació a la postguerra, l’exili i la literatura actual, així com a les relacions entre cinema i literatura.

 

El 2008 va obtenir el premi Josep Vallverdú d’assaig per ‘Història d’un entusiasme. Nietzche i la literatura catalana’. És autor del relat infantil ‘Joan de l’Iris i el rossinyol’, premi Empar de Lanuza (2002) i les novel·les ‘La devastació violeta’ (premi Enric Valor de narrativa juvenil el 1990), ‘Ombres en el riu’ i ‘El cervell de la serp’ (premi Ciutat d’Elx el 2006).

 

Presentació Llibre Material fotográfic_callosa

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.