• ca
  • es
Inici » Educació » L’escriptor Fernando José López ofereix un col•loqui literari als alumnes de l’IES Callosa d’en Sarrià

L’escriptor Fernando José López ofereix un col•loqui literari als alumnes de l’IES Callosa d’en Sarrià

| 22 març, 2017

Els alumnes i les alumnes de tots els cursos d’ESO de l’IES Callosa d’en Sarrià van tenir ahir l’oportunitat de conversar en un col·loqui literari amb l’escriptor Fernando José López, els llibres del qual han treballat els estudiants en el segon trimestre. El col·loqui, organitzat pel Departament de Llengua Castellana, va tenir lloc en la Casa de Cultura ‘Jaume Pastor Fluixà’.

 

Fernando José López va nàixer a Barcelona el 1977, prompte es va traslladar a Madrid, on es va doctorar en Filologia Hispànica. Va participar en nombrosos muntatges teatrals universitaris, tant de director com a autor, i va fundar la companyia ‘Armando no me llama’, amb la qual va estrenar els seus primers textos. Ha treballat en el món editorial i com a docent d’Educació Secundària i Batxillerat. Des del 2006 compagina les seues facetes de novel·lista i dramaturg amb el seu treball educatiu.

 

En la seua faceta de dramaturg, Fernando J. López és autor de nombroses obres estrenades dins i fora d’Espanya, pertany a l’última generació de dramaturgs espanyols. La seua labor dramàtica el va portar a ser inclòs en el grup de les denominades Catorze veus emergents del teatre.

 

Com a novel·lista, la seua primera novel·la, ‘In(h)harmónicos’ va obtenir el Premi Nacional Jove i Brillant 97, atorgat per un jurat compost per Camilo José Cela i Carlos Bousoño, entre d’altres. Així mateix, la seua novel·la ‘La edad de la ira’ va resultar tercera finalista en el Premi Nadal (2010).

 

Entre altres novel·les, ha publicat dues destinades al públic infantil i juvenil, ‘El reino de las Tres Lunas’ i ‘Los nombres del fuego’.

 

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.