• ca
  • es
Inici » Educació » L’Escola Municipal Infantil experimenta un increment en la demanda de prop d’un 30%

L’Escola Municipal Infantil experimenta un increment en la demanda de prop d’un 30%

| 13 juny, 2018

Per al pròxim curs 2018-2019, a diferència d’anys anteriors en els quals fins i tot han sobrat places, l’Escola Municipal Infantil ha experimentat un creixement inesperat en la demanda de prop d’un 30%, per la qual cosa el servei municipal no ha pogut assumir totes les sol·licituds de matrícula per al pròxim curs. Així doncs, l’Ajuntament s’ha compromès a cercar una solució per al pròxim curs 2019-2020, amb la finalitat de donar servei a tots els xiquets i xiquetes del municipi que així ho necessiten.

 

L’Escola Municipal Infantil té un total de 66 places, 26 d’1 a 2 anys i 40 de 2 a 3 anys. Des de l’Ajuntament l’equip de govern ha indicat que la solució passaria per sol·licitar un aula de P2 en el col·legi públic Bernat de Sarrià per al curs 2019-2020, una sol·licitud que haurà de realitzar el propi centre educatiu a la Conselleria d’Educació, ja que el Consistori no té competències per a açò.

 

Des del departament municipal d’Educació s’explicat que aqueixa seria l’única solució possible, ja que l’Escola Municipal Infantil no té capacitat per a ampliar les seues instal·lacions i, d’altra banda, el segon col·legi públic Mitrantbò tampoc té possibilitats d’espai per a habilitar un aula per a aquesta fi.

 

L’alcalde, Josep Saval, al costat de l’edil de l’executiu local, Vicent Llobell, i la tècnic d’Educació municipal es van reunir dilluns passat, 11 de juny, en el Consistori amb les famílies afectades que s’han quedat sense plaça per a explicar-los aquesta situació imprevista, ja que amb la mateixa quantitat de xiquets i xiquetes nascuts en els anys que corresponen a aquest tram educacional, en cursos anteriors no s’hi havia ni tan sols cobert l’oferta.

 

L’Ajuntament ha aclarit, no obstant açò, que es tracta d’una educació no obligatòria i que afortunadament el poble de Callosa d’en Sarrià disposa d’aquest servei públic, mentre que localitats veïnes amb major població no disposen d’escoles municipals infantils.

 

Igualment, des del Consistori s’ha incidit que el procés d’admissió dels xiquets i xiquetes de la localitat per al curs 2018-2019 ha sigut totalment rigorós i transparent, aplicant el sistema de baremació que estableix la Conselleria d’Educació.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Educació, Notícies

Los comentarios están cerrados.