• ca
  • es
Inici » Festes » Les tropes Cristianes irrompen a Callosa d’en Sarrià desafiant a la pluja

Les tropes Cristianes irrompen a Callosa d’en Sarrià desafiant a la pluja

| 8 octubre, 2017

 

 

Aguerrits guerrers i nobles distingits han conquistat aquesta nit, en nom del bàndol de la Creu, els carrers de Callosa d’en Sarrià, després que la pluja ha donat treva. Encara que amb una hora de retard, la desfilada cristiana s’ha obert, com és tradicional, amb els ‘nanos i gegants’ i pastoretes per a donar pas al boato del banderer cristià, Gaspar Brell Pérez, que feia la seua aparició, al costat de la seua germana Patricia, en una espectacular carrossa presidida per un cap de lleó articulada i al ritme de la marxa ‘Virtute Cristiana’, composta expressament per a ell per Miguel Sanchis Gregori. La pell de lleopard en els vestits i la desfilada de cavalls ha sigut el distintiu de l’esquadra dels Navarros que han traslladat a tot el poble de Callosa al més autèntic edat mitjana.

 

Pirates Tró, Pirates, Corsarios, Corsaries, Filibusters, Almogàvers i Almogàvers Xiques, han completat l’entrada de les hosts cristianes fins a l’esperada aparició dels Cavallers del Cid que enguany han ostentat la Capitania, liderada pel capità Vicente Juan Mestre Guardiola, la capitana Arantxa Samper Menaches i els capitans Vicente Juan Mestre Samper i Llorenç Mestre Samper.

 

Amb la participació de tota la filà i precedits per cavalls, banderoles i imponents soldats, el boato ha prosseguit amb l’elegància senyorial de la il·lustre noblesa medieval i ha comptat amb una esquadra de negres cristians, que mai abans s’havia vist en Callosa. Una de les sorpreses de la nit ha recaigut en un magnífic ballet protagonitzat per un àguila i un cavall.

 

Finalment, la capitania s’ha obert pas amb una fastuosa carrossa en la qual s’apreciava la rosassa de la catedral de Burgos, acompanyada per cavalls i custodiada per una guàrdia personal femenina de somni que irradiava al públic amb les seues ales daurades, com si foren àngels.

 

Si la meteorologia ho permet, demà se celebrarà l’ofrena floral en honor a la Mare de Déu de les Injúries, a les 09.00 hores, després de ser cancel·lada aquesta vesprada. Els xiquets prendran el relleu en l’Entrada Infantil, que tindrà lloc a partir de les 12.30 hores, per a continuar a les 18.30 hores amb l’Entrada Mora.

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.