• ca
  • es
Inici » Notícies » Les Fonts de l’Algar i el patrimoni històric són els principals eixos de promoció de Callosa d’en Sarrià en Fitur

Les Fonts de l’Algar i el patrimoni històric són els principals eixos de promoció de Callosa d’en Sarrià en Fitur

| 18 gener, 2017

13042016_algar_web_callosaFort_bernia

*Callosa d’en Sarrià estarà present en la fira turística de la capital del 18 al 22 de gener en l’estand de la Casta Blanca

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià presenta un any més la seua oferta turística en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, que se celebra des de hui, 18 de gener, i fins a diumenge que ve, 22 de gener. El municipi promocionarà principalment en Fitur el seu entorn natural de les Fonts de l’Algar, el seu patrimoni històric i les seues festes de Moros i Cristians.

 

Callosa d’en Sarrià està situada, al costat de la resta de municipis de la província, en l’ estand de la Costa Blanca que ha instal·lat la Diputació Provincial d’Alacant. La regidoria de Turisme ha portat a Fitur nous fullets promocionals de la seua oferta, en els quals es dóna a conéixer la destinació al costat dels seus diferents actius turístics.

 

D’una banda, en el seu material promocional es destaquen principalment les emblemàtiques les Fonts de l’Algar. Un paratge natural que convida a passejar per la seua riba i gaudir del bany en les aigües pures i cristal·lines de les seues espectaculars cascades, brolladors i recessos d’aigua que es converteixen en tota una experiència inoblidable per al visitant.

 

En els voltants de les Fonts de l’Algar es troba un càmping i diversos restaurants en els quals gaudir de la gastronomia típica de la zona. Al costat del paratge natural i per a la diversió dels més xicotets se situa també el parc temàtic Dino Park Algar, en el qual podem descobrir les diferents espècies prehistòriques de dinosaures amb models robòtics i estàtics.

 

El turisme esportiu també es presenta com un actiu important a través de rutes senderistes. Una de les més destacades és la ruta que naix des de les Fonts de l’Algar i condueix al Fort de Bèrnia, mostra del patrimoni històric que alberga Callosa, ja que es tracta d’una construcció militar del s. XVI declarada Bé d’Interès Cultural. El camí està esguitat d’antics bancals i al llarg de l’ascensió es pot gaudir d’unes extraordinàries vistes tant de la costa, des de Calp fins a Alacant, com de les serres d’Aitana i Xortà.

 

El seu nucli antic també amaga tresors carregats per descobrir història. L’Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista del s. XVIII presideix el poble i guarda en el seu interior una joia de valor incalculable, un orgue barroc que encara hui se segueix utilitzant en concerts i misses. Pels seus carrers i racons trobem també El Portal, un altre BIC recentment restaurat que pertany a l’antiga muralla que envoltava la vila en època medieval; així com el safareig de la Font Major del segle XVIII pel qual encara flueix l’aigua.

 

Les seues festes de Moros i Cristians, celebrades a l’octubre, són un altre dels seus atractius pel seu arrelament i tradició, ja que es remunten al 1860 i estan declarades d’Interès Turístic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

 

“Callosa d’en Sarrià és una destinació que ofereix una important oferta per a gaudir de la naturalesa amb les seues Fonts de l’Algar, així com una interessant oferta patrimonial que ens descobreix un poble carregat d’història. A més, Callosa d’en Sarrià posseeix una gastronomia d’alta qualitat amb diversos esdeveniments que se celebren al llarg de l’any i en els quals la cuina tradicional i el nispro D.O. de Callosa es converteixen en els protagonistes. Tots aquests actius turístics seran els principals eixos de la promoció que presentarem durant aquests dies en Fitur”, ha declarat el regidor de Turisme, Alfonso Puigcerver.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Turisme

Los comentarios están cerrados.