• ca
  • es
Inici » Aigua » L’equip de govern recupera el Poador de Callosa d’en Sarrià com a atractiu turístic

L’equip de govern recupera el Poador de Callosa d’en Sarrià com a atractiu turístic

| 15 març, 2016

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià han condicionat el circuit hidràulic del Poador de la Font Major perquè hi torne a fluir l’aigua. L’equip de govern, format per Compromís i PSOE, ha recuperat aquest emblemàtic espai del segle XVIII, amb la finalitat de realçar el patrimoni cultural del poble i convertir-lo en un atractiu turístic dins del nucli antic.

 

El regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, ha assenyalat que “el Poador portava molts anys sense funcionar i es trobava en un estat pràcticament d’abandonament”. En aquest sentit, l’edil ha indicat que “un dels problemes més resenyables és que es quedava l’aigua estancada en les seues canalitzacions generant males olors i la proliferació de mosquits en el seu entorn”.

 

Puigcerver ha explicat que a través d’una xicoteta inversió, que ronda tan sols els 2.000 euros, s’han pogut posar de nou en funcionament les canelles del Poador, amb la finalitat de “oferir una imatge renovada del nucli antic de Callosa i aconseguir donar-li un impuls turístic a aquesta construcció del segle XVIII que representa una de les estampes més carismàtiques del nostre poble”.

 

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’una vàlvula en una de les arquetes perquè l’aigua que ve de la ‘Parada Major’ puga reconduir-se cap a les canelles del Poador.

 

Alfonso Puigcerver ha recalcat a més que amb aquesta actuació “no es perdrà ni una gota d’aigua, ja que s’aprofitarà tota per al reg d’agricultors”. De fet, els treballs han estat supervisats per la Comunitat de Regants i Usuaris de Callosa d’en Sarrià.

 

El Poador i abeurador va ser construït l’any 1783. Té dotze canelles i una capacitat per a albergar a més de setanta persones. L’any 1911 es va cobrir amb una teulada per a protegir de la pluja les persones que acudien a llavar. Com a mostra de l’activitat que va tenir antany, en la seua pedra s’aprecia la petjada dels cànters que es col·locaven per a llavar i presidint la construcció es troba un baix relleu del rei Jaume I.15032016_lavadero_03_callosa
15032016_lavadero_02

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Aigua, Notícies, Turisme, Urbanisme Estratègic

Los comentarios están cerrados.