• ca
  • es
Inici » Agricultura » L’equip de govern eleva demà a Ple una moció per a exigir al Govern d’Espanya rebaixes en els mòduls d’IRPF del nispro

L’equip de govern eleva demà a Ple una moció per a exigir al Govern d’Espanya rebaixes en els mòduls d’IRPF del nispro

| 29 març, 2017

El Govern local elevarà demà, 30 de març, al Ple municipal una moció per a exigir al Govern d’Espanya canvis en el model imposat pel Ministeri d’Agricultura per a sol·licitar la rebaixa dels mòduls d’IRPF que afecten el nispro i que els seus càlculs  tinguen com a referència l’exercici anterior i no els últims tres anys.

 

La moció exigeix al Govern d’Espanya que realitze l’actualització dels índexs generals dels mòduls d’IRPF de les produccions de nispro, així com del raïm de taula, fins a ajustar-lo a la realitat del sector, proposant rebaixes estructurals com ha ocorregut en el sector de la creïlla i el boví de llet del 50%.

 

Així mateix, a través del document es demana al Govern Central que elabore estudis per a ajustar els índexs dels mòduls generals dels sectors agrícoles de la província d’Alacant com la cirera, els cultius de secà i qualsevol altre que haja patit reduccions de productivitat i rendibilitat en els últims anys. Finalment, a través de la moció es demana al Ministeri d’Hisenda que, de manera provisional, modifique el sistema de revisió dels mòduls d’IRPF per a evitar que els càlculs tinguen en compte diversos exercicis fiscals anteriors, i es comptabilitze, per contra, tan sols l’última campanya.

 

La regidora d’Agricultura, Lumi Puigcerver, ha explicat que des de fa dues dècades la rendibilitat de les explotacions, com les del nispro, “es vénen reduint per factors com la sequera que porta com a conseqüència augment del preu de l’aigua, el cost de l’energia, les traves burocràtiques i la competència intra i extra comunitària”. Així mateix, ha assenyalat que també es redueix la rendibilitat per “les reiterades inclemències meteorològiques que suposen temporada després de temporada dificultats afegides al sector. Açò fa que els sistemes de tributació que no s’actualitzen es convertisquen en elements que resten competitivitat, rendibilitat al productor i un gradual abandó de l’activitat”.

 

En l’actualitat, els agricultors cotitzen a les arques públiques a través del sistema d’estimació objectiva, que estableix mòduls generals per a cada tipus de producció. Un sistema que és revisable de manera circumstancial per causa sobrevinguda, tals com les inclemències meteorològiques que afecten la producció, la seua qualitat i la seua comercialització. No obstant açò, aquest sistema de reducció de mòduls “no atalla el problema en el seu conjunt, que no és un altre que la diferència entre el mòdul fixat per l’autoritat fiscal competent i la realitat del sector agrícola”, ha dit l’edil.

 

A més, Lumi Puigcerver ha assenyalat que “en la nostra província productes com el nispro requereixen un elevat nombre d’hores de mà d’obra i molta especialització en les tasques agrícoles, a més són productes molt vulnerables als canvis de clima o qualsevol circumstància. Per açò, per a aquest tipus de producció, com per a molts altres, és fonamental establir una sèrie de mesures que permeten la pervivència de les explotacions agrícoles i el sosteniment d’un sector fonamental per a la Comunitat Valenciana”.

 

 

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.