• ca
  • es
Inici » Aigua » L’alcalde visita les diferents infraestructures hídriques del municipi per a comprovar els cabals dels pous i els danys de les últimes pluges

L’alcalde visita les diferents infraestructures hídriques del municipi per a comprovar els cabals dels pous i els danys de les últimes pluges

| 12 gener, 2017

12012017_font_major

Amb l’inici del nou any, l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha girat visita aquest matí, al costat de responsables de la Comunitat General de Regants, a les diferents instal·lacions hídriques del municipi per a comprovar el seu funcionament, així com el nivell d’aigua que posseeixen després de les últimes pluges i els danys patits com a conseqüència de les acarones.

 

Una de les sorpreses de la visita ha sigut el nivell d’aigua que posseeix la Font Major, ja que feia anys que estava seca i no fluïa aigua per ella. No obstant açò, segons ha explicat el primer edil, “aquesta aigua, que podria proveir al Poador del casc antic, no podrà utilitzar-se, ja que les pluges de mitjan desembre han provocat en contrapartida l’enfonsament de part de la galeria de la sèquia que canalitza l’aigua al Poador”.

 

Saval ha anunciat que la reparació de la galeria s’ha inclòs en la memòria de danys per les fortes pluges que va patir la localitat al desembre, document que es remetrà al Consell perquè siguen avaluats els danys i englobats dins del seu pla d’ajudes als municipis afectats per aquest fenomen meteorològic.

 

A més dels danys en l’esmentada galeria, la memòria ha inclòs també les deterioracions patides en alguns camins rurals i ponts públics, així com les importants goteres que s’han produït en el Museu Etnològic i la Biblioteca Municipal.

 

D’altra banda, com a millores hídriques, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament invertirà enguany, a càrrec dels pressupostos municipals de 2017, un total de 29.666 euros per a l’adquisició d’una bomba d’elevació per a l’Estació de Sacos. Aquesta actuació l’assumirà a parts iguals l’Administració local, el Reg d’Onaer i el Reg de La Parada Major.

 

Saval ha manifestat que, “encara que Callosa d’en Sarrià posseeix un important sistema hídric del que es proveeix el poble i gran part de la comarca de la Marina Baixa, encara hi ha molt per fer i seguirem treballant per a millorar i modernitzar les nostres infraestructures, ja siga amb recursos propis o a través de subvencions supramunicipals, amb l’objectiu de continuar sent un exemple de gestió hídrica”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Aigua, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.