• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’Ajuntament treballa per a assegurar i desenrunar el safareig després de l’esfondrament  de la coberta

L’Ajuntament treballa per a assegurar i desenrunar el safareig després de l’esfondrament  de la coberta

| 24 novembre, 2017

*L’incident s’ha produït a les 04.07 hores sense causar ferits

*L’equip de govern s’ha compromès a reconstruir el monument que data del segle XVIII

L’equip de govern s’ha compromès a reconstruir el monument que data del segle XVIII

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha informat que l’Ajuntament està treballant per a assegurar i netejar d’enderrocs el poador municipal, després de l’esfondrament de la coberta que s’ha produït a les 04.07 hores d’aquesta matinada.

 

El primer edil ha manifestat que “afortunadament no hi ha hagut que lamentar ferits i tot s’ha quedat en un esglai”. Els tècnics de l’Ajuntament treballaran ara per a estudiar i conèixer les causes que han provocat el despreniment.

 

A les 04.07 hores els veïns, després d’escoltar un gran soroll, han donat l’avís al 112 i fins al lloc dels fets s’han personat immediatament efectius de la Policia Local, La Guàrdia Civil i els Bombers, que han acudit amb la Unitat Canina de Rescat per a comprovar que no hi haguera cap ferit sota els enderrocs. Una vegada descartada aqueixa possibilitat, els operaris han procedit a derrocar la part del mur lateral del carrer de la Font que, encara que encara romania en peus, ha quedat molt afectat. Posteriorment s’han iniciat les labors de neteja d’enderrocs i s’ha procedit a assegurar la zona que romandrà acordonada. De fet, s’ha tallat al tràfic el carrer de la Font.

 

L’alcalde i la resta d’autoritats locals han estat també en la zona del Poador de la Font Major des de primera hora del matí per a comprovar el succeït i treballar a esclarir les causes del succés.

 

De moment es desconeixen aquestes causes, encara que els tècnics municipals apunten com a primera hipòtesi a una fallada en una cantonada del mur lateral del carrer de la Font que actuava com a suport de la coberta. Pel que sembla aquest suport hauria cedit provocant el despreniment de la coberta.

 

Josep Saval ha assegurat que des de l’Ajuntament es treballarà per a reconstruir aquest monument del segle XVIII que forma part del patrimoni històric del municipi. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, ha indicat que els treballs de neteja d’enderrocs es realitzaran “intentant preservar en tot el possible el monument per a protegir el seu valor patrimonial”. De moment, aparentment la part frontal on estan les canelles i el relleu de Jaume I recentment restaurat, no ha patit danys.

 

El Poador de la Font Major va ser construït l’any 1783. Té dotze canelles i una capacitat per a albergar a més de setanta persones. L’any 1910 es va cobrir amb una teulada per a protegir de la pluja a les persones que acudien a llavar. La coberta es va restaurar fa uns 25 anys, substituint la uralita que hi havia per teula. Així mateix, l’Ajuntament ha escomès periòdicament actuacions de millora i manteniment del monument.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.