• ca
  • es
Inici » Notícies » L’Ajuntament trau a licitació el projecte de millora i eficiència energètica de l’enllumenat públic

L’Ajuntament trau a licitació el projecte de millora i eficiència energètica de l’enllumenat públic

| 15 novembre, 2017

L’Ajuntament ha tret a licitació el projecte de millora i compliment d’eficiència energètica de l’enllumenat públic, pel qual se substituiran les lluminàries de 40 carrers del municipi per altres de tecnologia LED.

 

El pressupost de licitació ascendeix a 149.717,52 euros. Les empreses interessades hauran de presentar les seues ofertes en l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, en un termini de cinc dies naturals a comptar des de l’endemà a la seua publicació en el B.O.P. d’Alacant (15 de novembre de 2017).

 

La Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valènciana, a través de l’IVACE, serà l’encarregada d’impulsar la renovació de l’enllumenat públic a Callosa d’en Sarrià, per un altre d’alta eficiència energètica que redunde en una disminució de la factura energètica. Aquesta actuació serà possible gràcies als Fons FEDER. Callosa d’en Sarrià es beneficiarà, a través d’una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, del 100% del cost del projecte.

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufragaran està la substitució de llums i lluminàries per altres de major eficiència energètica i la implantació de reguladors de flux lumínic i de les enceses i apagades dels punts de llum, que de nit s’adequaran a les necessitats reals d’il·luminació de les vies. Gràcies a aquest sistema es pot estalviar el 45% de l’energia consumida durant la nit.

 

També es recolzarà la incorporació de rellotges, ajustats a l’hora solar, per a reduir el consum. Aquests rellotges astronòmics permeten la programació diària d’encendre i d’apagar l’enllumenat d’acord amb l’hora exacta d’eixida i posta del sol.

 

Segons ha assenyalat el regidor de Serveis Tècnics, Alfonso Puigcerver, “a través d’aquestes mesures s’estima que s’aconseguirà una reducció en el consum energètic d’enllumenat públic del 70%”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Serveis Tècnics

Los comentarios están cerrados.