• ca
  • es
Inici » Igualtat » L’Ajuntament organitza diverses activitats per a commemorar el Dia de la Dona Treballadora

L’Ajuntament organitza diverses activitats per a commemorar el Dia de la Dona Treballadora

| 2 març, 2016

Dia de la dona 16Cartell Dona 16La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, que es commemora el 8 de març, que arrancaran el pròxim dia 4 amb la participació d’un grup de dones callosines en la XVI Trobada Dones a la Marina que enguany se celebra a Polop.

 

L’Ajuntament de Callosa posarà a la seua disposició un autobús per a traslladar-les a la trobada, que donarà començament a Polop a les 17.00 hores amb la recepció de les participants. A continuació es visitarà la Casa Museu de l’escriptor Gabriel Miró. Seguidament, s’oferirà un berenar en la primera planta de l’edifici multiusos de Polop. A les 19.00 hores tindrà lloc en l’auditori l’acte institucional, on es projectarà la pel·lícula ‘Les sufragistes’, amb la qual es tancarà la jornada.

 

Els actes que se celebraran en el municipi de Callosa començaran el dissabte, 5 de març, amb un Curs de defensa personal que s’impartirà de forma gratuïta en el Poliesportiu Municipal de 16.00 a 17.30 hores. El diumenge, dia 6 de març, a les 19.00 hores, en la Casa de la Música s’oferirà un concert del Dia de la Dona: ‘Dolça Fira’, a càrrec de la Colla de l‘Algar de l’Associació d’Amics de la Música com a homenatge a les dones nascudes l’any 1951. El 7 de març, a les 18.00 hores, en la Casa de Cultura tindrà lloc un recital de poesia a càrrec de poetes de Callosa. El 8 de març a les 18.00 a la Casa de Cultura tindrà lloc una xarrada sota el títol ‘Curant amb aigua’, a càrrec de la metgessa Reme Mas Sellés. El 9 de març a les 18.00 en la Casa de Cultura tindrà lloc una xarrada sobre ‘Estètica de mans i peus’, a càrrec de l’esteticista Reme Botella Mas. Finalment, el dia 10, També a les 18.00 hores a la Casa de Cultura s’ha organitzat una xarrada-taller sota el títol ‘la dona en els mitjans de comunicació’, a càrrec de Mª José García d’Ifodona Benidorm.

 

Cicle de conferències

Paral·lelament, l’Ajuntament també ha organitzat un cicle de conferències que se celebrarà en la Biblioteca Municipal, sota el títol ‘La Dona en la Història i la literatura’, a càrrec de Vicent Galiana i Mireia Pérez. Aquestes conferències es desenvoluparan els dies 3 i 4, i 17 i 18 de març de 19.30 a 21.00 hores i hi participaran una vintena de persones prèviament inscrites.

 

En la primera conferència versarà sobre la història de les dones des de l’edat antiga fins al segle XX, mitjançant l’estudi de l’art, especialment la pintura.

 

La segona conferència se centrarà en les problemàtiques de gènere del segle XX, el naixement i evolució dels feminismes fins a pràcticament els nostres dies.

 

En la tercera sessió s’abordarà la figura de la dona en la literatura des de tres punts de vista: La dona com a escriptora, la literatura destinada a la lectura femenina i la dona com a objecte literari.

 

L’última conferència clausurarà el cicle parlant del sexisme vigent en el llenguatge. Diferents tipus de discursos on s’amaga tant explícitament com implícitament el sexisme.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.