• ca
  • es
Inici » Notícies » L’Ajuntament fa una crida ciutadana per a evitar l’abandó de gossos en el municipi

L’Ajuntament fa una crida ciutadana per a evitar l’abandó de gossos en el municipi

| 20 desembre, 2017

*En el que va d’any s’han arreplegat 74 gossos abandonats

*L’edil de Sanitat destaca que a més de ser un acte inhumà, repercuteix seriosament en les arques municipals

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat, ha fet una crida ciutadana per a evitar l’abandó de gossos en el terme municipal, ja que en el que va d’any s’han registrat un total de 74 gossos abandonats, més de la meitat pel que fa al passat any en el qual ja es van registrar un total de 30 abandons.

 

L’edil de Sanitat, Rosa Mari Savall, ha destacat que “a més de ser un acte inhumà, aquest fet està repercutint seriosament en les arques municipals”. En aquest sentit, Savall ha explicat que “els propietaris al no acudir a arreplegar a la seua mascota perduda i abonar 50 euros de despeses, finalment a l’Ajuntament li acaba costant 150 euros cada animal abandonat per despeses de recollida, trasllat a la gossera i manutenció”. Per açò, l’edil ha assenyalat que aquesta quantitat està sent inassumible per a l’Ajuntament, donat l’alt índex d’abandons registrats. De fet, dels 74 gossos abandonats enguany, tan sols 12 propietaris han anat a arreplegar a la seua mascota.

 

Savall ha demanat a la ciutadania que se sensibilitze amb aquest tema i que es consciencie perquè “tenir un animal comporta una responsabilitat”. D’altra banda, per a evitar aquesta situació, ha recordat també als propietaris de gossos que existeixen programes d’esterilització i, a més, ha insistit en l’obligatorietat de col·locar el xip d’identificació a les mascotes.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Notícies, Sanitat

Los comentarios están cerrados.