• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’Ajuntament elevarà a Ple una moció en defensa de unes pensions dignes

L’Ajuntament elevarà a Ple una moció en defensa de unes pensions dignes

| 20 març, 2018

*Els edils de l’equip de govern han recolzat les manifestacions realitzades a Callosa d’en Sarrià pel col•lectiu de pensionistes

Jubilats i Jubilades de Callosa d’en Sarrià es van tornar a manifestar en la Plaça d’Espanya dissabte passat, unint-se així a la marea de pensionistes que s’estan manifestant en tota Espanya per a exigir una pensions dignes.

Consideren que l’actualització del 0,25% fixat pel Govern d’Espanya és “una burla” i demanen que es vincule el creixement de les pensions al de l’IPC.

Els regidors de l’equip de govern s’han adherit també a aquesta petició i s’han sumat a les concentracions de més d’un centenar de persones que han tingut lloc enfront de la Casa Consistorial el passat 22 de febrer i el passat 17 de març.

Així mateix, l’equip de govern elevarà una moció al pròxim Ple, que se celebrarà el 29 de març, en defensa del Sistema Públic de Pensions. La moció, redactada per Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), exigeix que es garantisca el poder adquisitiu de les pensions, recuperant l’actualització de les mateixes d’acord amb l’IPC.

Igualment, sol·licita l’eliminació del factor de sostenibilitat establit en la Llei 23/2013, que reduirà les pensions de jubilació en funció de l’esperança de vida partir de l’1 de gener de 2019. Es reclamarà, entre altres coses, que es garantisca el finançament de la Seguretat Social, amb mesures que equilibren el Sistema Financer; la Intensificació de la lluita contra l’ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social; adoptar mesures específiques per a anar eliminant progressivament la bretxa propera al 40% existent entre la quantia de les pensions dels homes i de les dones (dèficit de gènere); i adoptar les mesures necessàries contra el desequilibri real de pensions, eliminant la bretxa existent entre el mínim i el màxim.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.