• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’Ajuntament desenvolupa una campanya d’empadronament per a mantenir serveis i obtenir subvencions supramunicipals

L’Ajuntament desenvolupa una campanya d’empadronament per a mantenir serveis i obtenir subvencions supramunicipals

| 25 octubre, 2016

ajuntament_callosa

Des de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià s’està desenvolupant una campanya d’empadronament amb la finalitat de mantenir els serveis que es presten en el municipi i obtenir majors subvencions de les administracions supramunicipals que depenen directament del nombre poblacional.

 

La campanya es dirigeix sobretot als residents estrangers, comunitaris i no comunitaris, que tenen pendent la renovació del padró. L’Ajuntament ha remès a aquestes persones missives informant de la seua situació i recomanant-los formalitzar el seu empadronament amb tan sols una visita al consistori.

 

Després d’un mes de campanya, s’ha aconseguit realitzar més d’una trentena de renovacions, que contribuiran a engrossir la xifra oficial d’empadronats que aporta l’INE en finalitzar l’any en curs i que actualment en Callosa és de 7.092. Així doncs, la campanya està tenint molt bona acceptació entre els interessats, per la qual cosa es continuarà realitzant l’enviament de cartes a les persones que es troben en la mateixa situació.

 

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que la pertinença oficial al municipi comporta avantatges tant individuals com globals. Quant als avantatges individuals, les persones censades poden accedir a les instal·lacions esportives i activitats culturals a preus reduïts, així com accedir a activitats formatives o a ajudes socials. Quant a les ajudes generals, s’ha incidit que el municipi, segons la seua població, podrà optar a majors inversions públiques estatals i autonòmiques, que finalment redunden en majors i millors serveis, dotacions i infraestructures per a tots. Cal recordar que el nombre d’empadronats incideix en l’aportació que rep el municipi en concepte de participació en els tributs de l’Estat.

 

En aquest sentit, l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, ha advertit que baixar de 7.000 habitants podria tenir com a conseqüència la pèrdua de determinats serveis que ara es presten com, per exemple, el Jutjat de Pau, la pèrdua del qual implicaria als ciutadans haver de desplaçar-se a altres jutjats de poblacions veïnes per a dur a terme tràmits de registre de defuncions, naixements o matrimonis. Igualment, es podrien perdre especialitats sanitàries o nombre d’agents de la Policia local. Per tot açò, el primer edil callosí ha animat a totes aquelles persones susceptibles d’empadronar-se o de tenir pendents la renovació del seu padró al fet que ho facen, ja que “no costa gens, tan sols una visita a l’Ajuntament per a formalitzar aquest tràmit amb el qual guanyem tots”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.