• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià aprova els pressupostos per a 2018

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià aprova els pressupostos per a 2018

| 26 juliol, 2018

*Compromís, PP i l’edil no adscrita Montserrat Romeu arriben a un acord per a desbloquejar els comptes per responsabilitat política

*Els comptes municipals aposten fort per les polítiques de Joventut, inclouen l’aplicació de la primera fase de la RPT, un estudi per a la modificació puntual del PGOU i inversions que donen resposta a peticions veïnals

 

El Ple de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha aprovat hui els pressupostos de 2018 en la sessió ordinària celebrada aquesta nit. Els comptes municipals ascendeixen a 6.746.527 euros, amb una previsió d’ingressos que creix en conjunt un 2,51% respecte a 2017. En el capítol de despeses el pressupost per a 2018 ascendeix a 6.455.895 euros, la qual cosa suposa una reducció de 124.258 euros pel que fa a l’exercici anterior, és a dir, un 1,90% menys.

La responsabilitat política mostrada pels grups municipals de Compromís, PP i l’edil no adscrita, Motserrat Romeu, ha desbloquejat finalment els pressupostos municipals 2018. Els responsables municipals han aconseguit un consens anteposant així els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Callosa d’en Sarrià, amb l’objectiu que l’activitat municipal puga seguir desenvolupant-se amb normalitat sense que siguen afectats els serveis que l’Ajuntament presta a la ciutadania.

Els comptes municipals preveuen un important increment en polítiques de Joventut, contemplen inversions que donen resposta a demandes veïnals, així com un estudi per a la modificació puntual del PGOU. Igualment inclou la primera fase de l’aplicació de la RPT municipal.

Aplicació de la RPT

La Relació de Llocs de treball (RPT), aprovada amb el consens de treballadors i sindicats de l’Ajuntament en la Taula de Negociació, s’aplicarà en dues fase, incrementant les despeses de personal en 136.355 euros en la primera fase que anirà a càrrec dels comptes de 2018. La segona fase s’aplicarà en els pressupostos de 2019. Dins d’aquest increment en Personal, també apareix reflectit la pujada de l’1,5% dels sous d’empleats públics establida en la Llei General de Pressupostos de l’Estat per a 2018, per la qual cosa l’augment en aquest capítol de Personal serà de 214.651,37 euros respecte a l’any 2017.

Polítiques de Joventut

Un altre de les partides que experimentarà un important increment serà el destinat a activitats de Joventut que passarà de 6.000 euros en 2017 a 17.000 euros. Des del govern local es vol impulsar el nou Punt Jove, a través de la Xarxa Jove, amb activitats que atraguen als joves a aquest nou espai i que els done noves alternatives d’oci educatiu, així com altres polítiques que fomenten la seua capacitat de participació i decisió. Per a dotar de contingut el nou espai l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de tres empreses del poble que també desenvoluparan activitats juvenils de diversa índole. Així mateix, es negociarà per a mancomunar el servei de Xarxa Jove.

Estudi Modificació puntual PGOU

Els pressupostos inclouen a més una partida de 82.200,51 euros que es destinarà a l’elaboració d’un estudi per a iniciar els tràmits per a la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Es tracta d’una modificació puntual que ha sigut recolzada per tots els representants municipals, ja que vetlarà pel creixement poblacional i econòmic del poble.

Aposta per la polítiques socials i educatives

La política del govern local continuarà apostant per l’ajuda social i l’educació. Així, es destinaran 52.000 euros (2.000 euros més que en 2017) a la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Baixa, a la qual pertany Callosa d’en Sarrià. A aquesta quantitat se sumaran altres 11.000 euros a ajudes socials que gestionarà el propi Ajuntament. El pressupost dirigit al programa ‘Menjar a casa’ tornarà a ser de 3.000 euros.

La partida per a activitats dirigides a la tercera edat també s’ha incrementat comptant amb 3.000 euros (1.000 euros més).

En l’àmbit educatiu es destinarà una partida per a la subvenció de material escolar de 7.000 euros. Es mantindrà la partida per a les AMPAS dels col·legis amb 11.000 euros. Les beques a estudiants d’Erasmus s’incrementaran en 2018, passant de 2.000 a 3.000 euros. I es mantindran les ajudes al transport a estudiants universitaris i de FP amb una partida de 10.000 euros igual que la partida destinada al transport escolar amb 4.000 euros.

Per a la promoció de l’ús del valencià a través d’AVIVA es continuarà destinant 4.500 euros.

Els col·lectius i entitats municipals mantindran les mateixes partides que en el pressupost anterior a l’Associació d’Amics de la Música (38.000 euros), a l’Associació de Moros i Cristians (25.000 euros), a l’Atlètic de Callosa CF (17.000 euros), i a altres associacions i clubs  esportius (5.000 euros).

D’altra banda, destaca també l’esforç que s’ha realitzat per a poder rebaixar els interessos de deute, que han passat de 39.521 en 2015 a 7.457,07 euros per al pròxim 2018.

Inversions

En el capítol d’inversions cal recalcar que l’Ajuntament destinarà un total de 114.817,16 euros, que se sumen a la modificació de crèdit de 584.388,92 euros aprovada el passat mes de setembre.

Entre les inversions que es duran a terme destaca l’adequació de la parada de l’autobús per valor de 9.000 euros, que dóna resposta una petició veïnal que des de fa anys ve reclamant-se.

Així mateix, es contemplen inversions en les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable en els carrers de Senyera, Nou i Sant Roc, que ja estan executades (18.198,88 euros); inversions que finançaran l’adreça d’obres en Edifici Polifuncional i en l’ampliació de l’Aulari (27.484,03 euros i 27.418,98 euros respectivament); reparacions en El Portal (7.000 euros) o el condicionament del Poador de la Font Major (4.503 euros).

A aquestes inversions cal sumar la modificació de crèdit realitzada el passat mes de setembre per valor de 584.388,92 euros, que contempla el projecte de substitució d’un tram de la impulsió Margeve-Onaer amb un pressupost total de 395.373,04 euros.

En aquest projecte l’Ajuntament finançarà la substitució dels primers 675 metres del tram i els altres 925 metres seran subvencionats per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

La reparació del Camí de la Casilla per un import de 85.456,69 euros és una altra de les actuacions incloses en aquesta modificació de crèdit, així com la insonorització de la caseta de bombament del carrer de la Font per un import d’11.000 euros; la reparació i reactivació de les càmeres de vigilància que estan instal·lades en el municipi en punts estratègics (9.000 euros); part de la remodelació del carrer d’Engràcia (6.477,78 euros); l’estudi i treballs tècnics del Pla d’Accessibilitat (16.504,40 euros) i diverses adequacions en el servei de recollida i tractament de residus urbans per part de la concessionària AUDECA per valor de 14.872,53 euros, entre uns altres.

Els pressupostos municipals 2018 han sigut aprovats amb els vots a favor de l’equip de govern de Compromís i els de el grup de l’Oposició del PP i l’edil no adscrita Motserrat Romeu. Els regidors del PSOE i l’edil no adscrita, Mari Carmen Mascaró han votat en contra.

“Un compromís per a construir i no per a destruir”

El regidor d’Hisenda, Vicent Llobell, considera que “els pressupostos 2018 estan basats en el control de les despeses no financeres i reflecteixen a més el compromís amb l’estabilitat pressupostària i amb la sostenibilitat financera”. Així mateix, ha dit que responen a “un projecte de ciutat centrat en les persones, basat en l’increment del benestar dels ciutadans i a convertir Callosa d’en Sarrià en un municipi més pròsper, en el qual els joves se senten abrigallats i amb oportunitats per a traure arrels”.

Llobell ha agraït per açò als regidors populars i a l’edil no adscrita Motserrat Romeu “la responsabilitat política que han demostrat en donar el seu suport als pressupostos anteposant els interessos de la ciutadania, amb la finalitat de donar estabilitat a l’activitat municipal”. 

L’edil d’Hisenda ha manifestat que “l’equip de Govern està desitjós d’afrontar el treball que comportarà l’execució dels comptes municipals 2018, una vegada que es publiquen i entren finalment en vigor”.

Per contra, Llobell ha lamentat els vots en contra del grup municipal del PSOE (antics socis de govern) i de l’edil no adscrita Mari Carmen Mascaró que “continuen enrocats en una postura electoralista, en la qual tan sols fan prevaldre els seus interessos personals i de partit, avançant la campanya electoral de 2019, sense tenir en compte a la ciutadania, amb l’únic propòsit de paralitzar l’acció de govern siguen quines siguen les conseqüències”.

En aquest sentit, Llobell també ha criticat durament al PSOE i a l’edil no adscrita Mari Carmen Mascaró per amenaçar amb impugnar el document dels Pressupostos en els tribunals, per un “defecte de forma” en la convocatòria del ple, segons ells. “Intenten cercar escletxes de forma per a intentar bloquejar l’aprovació dels pressupostos i aconseguir així rèdit polític i es veuen frustrats perquè no troben gens. És una rebequeria després d’una altra i l’única cosa que demostren amb açò és el ressentiment que alberguen per haver aconseguit Compromís un regidor més que els socialistes en les passades eleccions”, ha declarat Llobell, qui ha afegit que es tracta de “una pugna que al final tan sols afecta al ciutadà del carrer en intentar paralitzar el pressupost municipal.

Per la seua banda, alcalde de Callosa, Josep Salva, ha lamentat que el PSOE haja preferit “amenaçar amb els tribunals i amb impugnacions”, en compte de centrar-se a debatre els pressupostos. “Alguns estem en política per a construir i no per a destruir”, ha dit.

Saval ha aprofitat també per a “agrair la labor i la possibilitat d’enteniment amb el PP i l’edil no adscrita Motserrat Romeu” i s’ha mostrat satisfet per “el compromís demostrat perquè el poble avance, independentment de les formacions polítiques”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Hacienda y Pratrimonio, Notícies

Los comentarios están cerrados.