• ca
  • es
Inici » Agricultura » L’Ajuntament considera la reducció de l’IRPF del nispro per a la Renda de 2016 “insuficient” i reclama una rebaixa mínima del 50% permanent

L’Ajuntament considera la reducció de l’IRPF del nispro per a la Renda de 2016 “insuficient” i reclama una rebaixa mínima del 50% permanent

| 4 maig, 2017

*El Ministeri d’Hisenda redueix l’IRPF a Callosa d’en Sarrià del 0,37% al 0,26% només per a 2016

L’equip de govern de Callosa d’en Sarrià ha qualificat la reducció que ha realitzat el Ministeri d’Hisenda sobre l’IRPF del nispro en el municipi per als índexs de rendiment net aplicables el 2016 d’ “insuficient”.

 

El BOE ha publicat hui que l’índex de l’IRPF baixarà a Callosa d’en Sarrià del 0,37% actual al 0,26% per estar afectada per circumstàncies excepcionals com són les inclemències meteorològiques. No obstant açò, encara que suposarà cert alleujament per als productors agrícoles de la localitat, no compleix amb les expectatives, que tant l’Ajuntament com el sector agrícola porten anys reivindicant.

 

L’alcalde, Josep Saval, ha tornat a insistir que és necessària una rebaixa d’almenys el 50%, atés que és un fruit que necessita de molta mà d’obra i la delicadesa de la qual requereix d’un procés de recol·lecció molt artesanal, i que aquesta rebaixa tinga un caràcter permanent perquè no haja de ser revisada cada any.

 

A més, La regidora d’Agricultura, Lumi Puigcerver, ha explicat que des de fa dues dècades la rendibilitat de les explotacions del nispro “es vénen reduint per factors com la sequera que porta com a conseqüència augmente el preu de l’aigua, el cost de l’energia, les traves burocràtiques i la competència intra i extra comunitària”. Així mateix, ha assenyalat que també es redueix la rendibilitat per “les reiterades inclemències meteorològiques que suposen temporada després de temporada dificultats afegides al sector. Açò fa que els sistemes de tributació que no s’actualitzen es convertisquen en elements que resten competitivitat, rendibilitat al productor i un gradual abandó de l’activitat”.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Agricultura, Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.