• ca
  • es
Inici » Alcaldia » L’Ajuntament adquireix el solar adjacent al Poador de la Font Major

L’Ajuntament adquireix el solar adjacent al Poador de la Font Major

| 22 desembre, 2017

*La parcel•la de 796 m2 servirà per a protegir i recuperar la zona del Poador

L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha signat l’adquisició del solar urbà, de 796 m2, annex al Poador de la Font Major per valor de 75.000 euros.

 

L’alcalde, Josep Saval, ha explicat que “es tracta d’una operació que servirà per a protegir i recuperar la zona del Poador municipal, que compta amb la declaració de Bé de rellevància Local, així com per a posar en valor el nucli antic de la localitat”.

 

En aquest sentit, el primer edil ha desvetlat que, una vegada s’ha fet efectiva la compra d’aquest terreny, s’estudiarà la possibilitat de realitzar un projecte d’ampliació de la zona del Poador amb un àrea d’esplai contigua, amb la finalitat de fer més visitable el monument una vegada es reconstruïsca la seua coberta.

 

Aquesta estructura va patir un esfondrament el passat mes de novembre com a conseqüència de les humitats que presentava un dels murs laterals, en el qual es recolzava l’estructura. Des del departament d’Urbanisme s’apunta a les filtracions d’aigua i humitats per les fortes pluges esdevingudes en el municipi fa un any, com a causes del desplome.

 

És per açò que s’ha redactat un projecte per a la reconstrucció de la coberta i els murs, que s’ha presentat en la Diputació d’Alacant per a ser inclosa en la convocatòria d’ajudes del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que té com a finalitat la reparació o restitució d’infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal, conseqüència de catàstrofes naturals. Així, una vegada reconstruït el monument, s’estudiaria la possibilitat d’executar un projecte que garantisca la protecció i recuperació del mateix.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies

Los comentarios están cerrados.