• ca
  • es
Inici » Alcaldia » La taula de concertació aborda els mecanismes de gestió per a la prevenció i regeneració dels terrenys afectats per l’incendi de setembre

La taula de concertació aborda els mecanismes de gestió per a la prevenció i regeneració dels terrenys afectats per l’incendi de setembre

| 17 novembre, 2016

img_7617

Aquesta vesprada s’ha celebrat en la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià la primera Taula de Concertació després de l’incendi de setembre que va afectar als municipis de Callosa, Tàrbena i Bolulla, amb un total de 447 hectàrees arrasades. La trobada ha estat presidit per la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat Valenciana, Delia Álvarez Alonso.

 

A la reunió ha assistit l’alcalde callosí, Josep Saval, i el regidor de Medi ambient, Alfonso Puigcerver, representants dels ajuntaments de Bolulla i Tàrbena, representants de la Diputació d’Alacant, els propietaris dels terrens afectats, així com representants dels diferents cossos de seguretat que operen en Callosa i d’entitats socials dels municipis afectats i que estan implicades en la protecció del mitjà natural.

En aquesta taula de concertació Post-incendi s’ha donat a conèixer l’informe elaborat pel Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) sobre l’impacte de les flames en l’incendi. El document proposa diferents actuacions a dur a terme a curt termini per a la prevenció i regeneració de la superfície cremada. Entre les recomanacions plantejades s’inclouen avaluar la densitat de regeneració de pins en la unitat de pineda; l’extracció de peus afectats, els quals representen un risc potencial per a la seguretat; mesures per a evitar processos erosius; la restauració de murs de bancals; el condicionament de pistes i repoblacions puntuals amb “rebrotadoras”.

 

L’objectiu principal d’aquesta taula de concertació ha sigut el d’implicar a tots els actors del territori afectat per l’incendi de setembre per a definir de forma conjunta quin és la muntanya que es vol i quins són les actuacions a dur a terme per a evitar que es torne a cremar.

 

En aquesta primera reunió s’han creat els equips de treball que ajudaran a definir i redissenyar els objectius de restauració de les zones cremades, sobre la base de les recomanacions que es contemplen en l’informe del CEAM. Amb açò s’elaborarà un protocol d’actuació post-incendi que definirà els criteris a seguir per a la regeneració de les zones cremades a mitjà i llarg termini, així com per a controlar l’erosió i lluitar contra la desertificació. Els grups de treball seran els que s’encarreguen d’elaborar els diferents projectes en aquest sentit i des de l’administració autonòmica es valorarà la seua viabilitat per a executar-los.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Medi Ambient, Notícies

Los comentarios están cerrados.