• ca
  • es
Inici » Esport » La Perimetral de Benissa passa per primera vegada per Callosa d’en Sarrià

La Perimetral de Benissa passa per primera vegada per Callosa d’en Sarrià

| 22 febrer, 2016

La ‘Perimetral de Benissa’ passa enguany per primera vegada pel terme municipal de Callosa d’en Sarrià. Es tracta de la cinquena edició d’aquesta carrera de muntanya d’ultra-fons, una de les més exigents dins del panorama nacional, que recorrerà un total de 84 quilòmetres amb un desnivell de 4.650 metres.

 

La prova tindrà lloc el pròxim 12 de març, sent l’eixida a les 05.00 hores des de la Plaça Rei Jaume I de Benissa.

 

El recorregut farà una primera ascensió a l’Ermita de Marnes, on estarà situat el primer abastiment, i descens fins a la partida dels Lleus. A continuació es realitzarà l’ascensió al cim de Oltà, per l’antiga “Senda del dit “i descens fins al “Barranc salat”, on se situarà el segon abastiment. L’itinerari continuarà amb la pujada al “pas de Cordelleres” passant pel “coll de Faixuc” i baixada a la “ombria de Bèrnia” pel “camí vell d’Altea”. El tercer abastiment estarà situat en zona pròxima a la “font”.

 

La prova prosseguirà amb l’ascens al cim de Bèrnia (premi Cro-Magnon) pel “camí dels xaloners” per a continuar amb el llarg descens ja per Callosa fins al 4º abastiment, situat en la zona d’acampada del “Algar” (Callosa d’en Sarrià), passant pel “Fort” i el “Bancal Roig”. La prova continuarà recorrent Callosa pel preciós pas de “els fonts de l’Algar” i l’ascensió fins a la Zona d’Acampada de Bèrnia (5º abastiment) amb els espectaculars “passos dels bandolers i del curt”. Seguidament tindrà lloc el descens fins al “pou de Lliber/Xaló” pel “barranc del Cau” i l’ascens al vèrtex geodèsic de la “muntanya Llarga” passant pel “pou del Cau”, on estarà disposat el 6º abastiment. Baixada a “la vall de Lliber” i ascensió al “altet de la Costanera”, transitant part “dels camins de pedra i aigua” que uneix i vertebra la Mancomunitat de la Vall del Pop. Descens al municipi de Senija (7º abastiment). La part final té com a novetat el descens al “Racó dels Cegos” (8º abastiment) una vegada coronat la segona de les tres xicotetes ascensions finals abans d’arribar a la meta, que són per ordre “la creu de Senija”, “el tossal del moro” i “els serrellars”.

 

Els participants tindran com a temps límit per a culminar la prova les 19.00 hores.

 

Voluntariat

La Regidoria d’Esports, que dirigeix Estela Menaches, i el Grup de Muntanya ‘Penya el Frare’ de Callosa d’en Sarrià han convocat a una reunió que tindrà lloc divendres que ve, 26 de febrer, a les 20.00 hores, en la Biblioteca Municipal a tots aquells ciutadans de Callosa que desitgen col·laborar com a voluntaris en el desenvolupament d’aquesta espectacular carrera de muntanya.

 

L’edil d’Esports ha animat als amants d’aquest esport a participar com a voluntaris amb la finalitat de “recolzar l’esport i gaudir de la naturalesa i l’ambient de la carrera”. A més, ha assenyalat que l’organització facilitarà als voluntaris una acreditació, una samarreta commemorativa, un folre polar, segur de responsabilitat civil, el menjar i la beguda de tot el dia, a més de nombrosos premis que se sortejaran.La Perimetral

Comparteix a les xarxes socials...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Category: Esport, Notícies

Los comentarios están cerrados.