• ca
  • es
Inici » Cultura » La música antiga tornarà a sonar a Callosa d’en Sarrià del 25 d’agost al 2 de setembre amb ‘Musicaloxa’

La música antiga tornarà a sonar a Callosa d’en Sarrià del 25 d’agost al 2 de setembre amb ‘Musicaloxa’

| 23 agost, 2017

*L’organització de l’esdeveniment amplia enguany l’oferta de disciplines amb professors de prestigi internacional

Al voltant del magnífic orgue barroc que conserva l’Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista se celebrarà una nova edició del festival ‘Musicaloxa’ (www.musicaloxa.org).

 

Des del 25 d’agost i fins al 2 de setembre les ‘Jornades de Música Antiga’ reuniran a Callosa d’en Sarrià uns 40 alumnes vinguts de diferents punts del territori nacional per  gaudir de l’estudi d’instruments barrocs com l’orque, el clau, el violí i el violoncel, el traverso barroc, el baixó, els instruments de corda polsada del renaixement i el barroc com ara llaüts, vihuela i a més, cant, tècnica vocal i com a colofó un seminari de temperaments històrics.

 

Hiro Kurosaki, Marisa Esparza, Ruth Verona, Jordi Doménech, Salvador Parrón, Juan Carlos de Mulder, Javier Artigas, Albert Alcaraz, Fernando Sánchez, Raúl Martín i Benantzi Bilbao componen l’elenc de professors especialitzats. Una oferta que multiplica per dos a la de l’any passat en nombre d’especialitats.

 

Paral·lelament als cursos, els visitants i residents de Callosa d’en Sarrià podran assistir a diferents concerts a l’aire lliure en llocs tan emblemàtics com el Raval. Així mateix, i per al plaer dels nostres sentits, l’Església Arxiprestal de Callosa i el seu orgue barroc acolliran el Cicle d’Orgue. Una oferta cultural d’extraordinària qualitat que omplirà de música els racons del municipi callosí.

 

La programació de concerts serà la següent: El divendres, dia 25 d’agost, a les 22:00 h. en l’església de Sant Joan Baptista s’oferirà el primer dels dos concerts englobats dins del ‘Cicle d’Orgue de Callosa d’en Sarrià’, a càrrec de l’organista Benantzi Bilbao. El dissabte, 26 d’agost, a les 22:00h. al carrer Raval ens sorprendran el Duo Musicaloxa compost per Fernando Sánchez al baixó i Javier Artigas al clavecí. El diumenge, 27 d’agost, a les 22:00h. al carrer Raval, actuaran Lolo García & Isaac Martín Group. El dilluns, 28 d’agost, a les 22:00h. al carrer Raval actuarà el Trio Musicaloxa compost per Salvador Parrón (tenor), Juan Carlos de Mulder (corda polsada) i Javier Artigas (clavecí). El dimarts, 29 d’agost, a les 22:00 h. en l’Església de Sant Joan Baptista, tindrà lloc el segon concert englobat dins del ‘Cicle d’Orgue de Callosa d’en Sarrià’, a càrrec de l’organista Javier Sáez Docón. El dimecres, 30 d’agost, a les 22:00 h. en l’església de Sant Joan Baptista s’oferirà un concert a càrrec dels alumnes de l’especialitat de cant. El dijous, 31 d’agost, a les 22:00h. al Raval, serà el torn del Quartet Musicaloxa compost per Hiro Kurosaki (violí barroc), Ruth Verona (cello barroc), Marisa Esparza (traverso barroc) i Benantzi Bilbao (clavecí). Finalment, el divendres, dia 1 de setembre, a les 22:00 h. en l’església de Sant Joan Baptista tindrà lloc el concert de cloenda de les Jornades, a càrrec d’alumnes i professors de totes les especialitats.

 

L’alcalde, Josep Saval, i del regidor de Cultura, Francesc Guardiola, han destacat la importància del festival i de l’orgue de l’Església de Sant Joan Baptista. El professor Benantzi Bilbao, director artístic del festival, ha recalcat el valor de l’instrument “no solament per la seua antiguitat, sinó perquè a més conserva quasi la totalitat de les seues parts originals”.

 

L’orgue de Callosa d’en Sarrià va ser construït cap a l’any 1770 pel taller de organers de la família Salanova, Userralde, Grañena i presenta 45 registres que fan cantar a al voltant de 1.700 tubs.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Esdeveniments, Notícies

Los comentarios están cerrados.