• ca
  • es
Inici » Igualtat » La Marina Baixa, unida contra la violència de gènere

La Marina Baixa, unida contra la violència de gènere

| 27 novembre, 2017

*Callosa d’en Sarrià se suma amb una àmplia representació a la Marxa Solidària celebrada enguany a Benidorm

Callosa d’en Sarrià es va sumar el dissabte, 25 de novembre, amb una àmplia representació a la Marxa Comarcal contra la Violència de Gènere celebrada enguany a Benidorm. Representants de les huit localitats amb major població han marxat a Benidorm per a dir ‘prou’ a una xacra social que en el que va d’any s’ha cobrat la vida d’almenys, 44 dones i huit menors, deixant orfes a altres 20.

 

En la marxa, que va transcórrer entre la plaça SS. MM. Reyes d’Espanya i l’Estàtua de la Pau –situada en la confluència de les avingudes Europa i Mediterrani- van participar diversos centenars de persones, representants de diferents col·lectius socials i de dones, així com els alcaldes de Benidorm, Toni Pérez; la Nucia, Bernabé Cano; l’Alfàs del Pi, Vicente Arqués; Polop, Gabriel Fernández; Finestrat, Juan Francisco Pérez i el de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval.

 

Abans d’iniciar la marxa, es va guardar un minut de silenci en la plaça SSMM Reyes d’Espanya en record d’aquestes dones, i es va llegir un manifest a càrrec dels regidors i regidores d’Igualtat de Benidorm, Paquita Ripoll; la Nucia, Gemma Márquez; l’Alfàs, Genoveva Tent; Polop, Marie France Berenguer; Callosa d’en Sarrià, Rosa Mari Savall; Finestrat, Mª Amelia Mayor; Altea, Diego Martínez; i la Vila Joiosa, Pilar Baigorri.

 

En el manifest conjunt amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones s’ha alertat que “lluny de minvar” aquesta violència “va augmentant amb xifres que necessiten molt més que una reflexió puntual i una adhesió nominal quan s’acosta aquesta data”. Així, “lluitar contra aquesta xacra és un treball de tots i totes”, “constant” i “decidit”, i del que “queda molt per fer”.

 

Des de la comarca s’ha celebrat “el naixement del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere així com del Pacte Estatal”, sorgits per a “donar solució al conflicte polític i social que suposa en l’actualitat el terrorisme masclista”. Entre les mesures que arrepleguen està la de coordinar el treball en xarxa per a l’atenció de les víctimes, protocols en l’atenció primària sanitària i en les urgències per a detectar possibles casos, i el foment dels valors igualitaris en l’àmbit educatiu.

 

En aquest sentit, en el manifest s’ha incidit que “promocionar la igualtat” és la base de la prevenció i una tasca a realitzar “des de l’escola, en les famílies i a través dels mitjans de comunicació”, sense perdre la perspectiva que cada vegada es produeixen més casos de violència de gènere entre els jóvens.

 

Finalment, s’ha fet una crida als hòmens “que senten com a pròpia la igualtat (…), que no són manada sinó persones que barallen amb les dones per a acabar amb la violència masclista”.

 

L’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, i l’edil d’Igualtat, Rosa Mari Savall, van encapçalar la pancarta principal de la marxa, mentre que el regidor, Francesc Guardiola, va realitzar el recorregut al costat de les representants de Callosa d’en Sarrià que van portar la seua pròpia pancarta.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Igualtat, Notícies

Los comentarios están cerrados.