• ca
  • es
Inici » Alcaldia » La Junta local de Seguretat coordina el dispositiu especial per a festes de Moros i Cristians

La Junta local de Seguretat coordina el dispositiu especial per a festes de Moros i Cristians

| 1 octubre, 2018

*En la reunió s’ha aportat el balanç estadístic de delictes registrats en l’últim any

El secretari general de la Subdelegació del Govern a Alacant, José Antonio Cuadros Gallego, i l’alcalde de Callosa d’en Sarrià, Josep Saval, han presidit aquest matí en l’Ajuntament la Junta Local de Seguretat que se celebra cada any i en la qual s’ha realitzat, d’una banda, un balanç estadístic dels delictes registrats en l’últim any en el municipi i de les intervencions realitzades pels diferents cossos de seguretat i, d’altra banda, s’ha coordinat el dispositiu especial de seguretat per a les festes de Moros i Cristians.

 

En la Junta Local de Seguretat també han estat presents el representant de l’Administració Autonòmica, José Antonio Fernández de la Dueña; el comandant de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, Antonio Darder Colom; el capità Cap de la 4º Companyia de Calp, Antonio Jesús García Guzmán; el sergent del lloc de la Guàrdia Civil de Callosa d’en Sarrià, José Morejón Gilaranz; l’inspector-Cap de la Policia Local de Callosa d’en Sarrià, Juan Carlos Palacios Pérez; i l’oficial de la Policia Local, Isabel Vanesa Pérez Ferrer; així com dos representants de l’Associació de Moros i Cristians, Raimon Pérez Ferrando i Mª Isabel Armada Saval.

 

Pel que fa al balanç estadístic als delictes registrats de gener a agost de 2018, s’ha constatat un total de 123 delictes, la qual cosa constitueix un lleuger increment pel que fa al mateix període de 2017, en el qual es van registrar un total de 111. Per contra, s’han registrat un major nombre de detencions passant de 53 en 2017 (de gener a agost), a 67 en 2018 (de gener a agost). Quant a les infraccions administratives s’ha registrat un descens de les mateixes passant de 30 en 2017 (de gener a agost), a 19 en 2018 (de gener a agost).

 

La Junta Local també ha analitzat els casos de violència de gènere que existeixen en Callosa. En total es té constància de 12 casos, sense que s’hagen incrementat pel que fa a l’any 2017. En aquest sentit, cal recordar que la Policia Local disposa d’una unitat especial per als casos de Violència de gènere.

 

 

Dispositiu de Festes

Un altre dels assumptes d’interès de la Junta Local de Seguretat ha sigut la coordinació del dispositiu especial que s’engegarà del 13 al 16 d’octubre amb motiu de les festes de Moros i Cristians.

 

En aquest sentit, s’han coordinat principalment els corts de trànsit que afectaran durant els quatre dies de festa als vials on se situen les Kàbiles com són els carrers de Colón, el primer tram de Rafael Couchoud i l’últim tram del carrer Abdet. El dissabte, 13 d’octubre, amb motiu de l’Arrancà es tallarà al trànsit la Plaça d’Espanya. Amb motiu de les Entrades Mora i Cristiana es tallarà el dissabte i el diumenge, 13 i 14 d’octubre, la carretera d’Alacant i la d’Alcoi (accessos de carretera d’Alacant amb carrer de San Isidro i carretera d’Alcoi amb el Pont del Llandero), per la qual cosa es desviarà el trànsit pel Poliesportiu Municipal que discorre per l’interior del poble. El dilluns i dimarts, 15 i 16 d’octubre, amb motiu dels tirotejos i les ambaixades es tallarà al tràfic el carrer de la Font, Sant Vicent, carrer Major, plaça d’Espanya, carrer de València, Sellesos i plaça Mare Amalia. Igualment, el dilluns i dimarts es restringirà el trànsit els carrers afectats per les processons religioses.

 

Dins del dispositiu també s’ha abordat l’ús de la pólvora, amb especial recalcament en el lliurament, repartiment i emmagatzematge de la mateixa. Igualment, s’establiran els protocols de seguretat pertinents en aquells carrers amb major aglomeració de persones.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Alcaldia, Notícies, Seguretat Ciutadana

Los comentarios están cerrados.