• ca
  • es
Inici » Festes » La imatge de les Danses de Sant Jaume en el cupó de l’ONCE de hui

La imatge de les Danses de Sant Jaume en el cupó de l’ONCE de hui

| 24 juliol, 2017

*Les festes celebrades aquest cap de setmana han sigut apoteòsiques i enguany han aconseguit incrementar la participació

Després de tres dies de festa, les Danses de Sant Jaume apareixen hui, 24 de juliol, com la imatge del cupó de l’ONCE. Un sorteig que se celebrarà aquesta nit i serà retransmés a través de la 1 de TVE entre les 22:00 i les 22:30 hores. En total, seran cinc milions i mig de cupons els que promocionaran hui aquesta celebració callosina.

 

El Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie, i guanyar ‘La Paga’ de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

 

Les festes de Danses de Sant Jaume s’han celebrat al llarg d’aquest cap de setmana. Tres dies en els quals Callosa d’en Sarrià ha fet gala de la seua arrelada tradició en els balls populars, la música i el folklore que han envaït els carrers del municipi.

 

Des de primeres hores del matí i fins a altes hores de la matinada els majorals i ‘caps de dansa’ han recordat la riquesa cultural que té Callosa d’en Sarrià amb una de les festes més antigues de la Marina Baixa que daten del 1819.

 

A més, les danses s’han acompanyat d’altres singulars activitats que complementen aquestes festes com són les cucanyes, la ‘Correguda del Gall’ o la partida del Calitx. Enguany a més, com a novetat s’han incorporat al programa d’actes les ‘Albaes’ a càrrec de l’Escola de Cant d’Estil de l’Alfàs del Pi, que van dedicar diverses peces a diversos càrrecs festers de Moros i Cristians; i també un correfocs a càrrec de l’Associació Amics de la Cordà de Polop. Els dos actes han obtingut un gran èxit.

 

L’edil de Festes, Rosa Mari Savall, ha fet un balanç molt positiu de les festes que compten amb quasi 200 anys d’antiguitat. “Han sigut unes festes apoteòsiques, tant pels actes com per la participació que s’ha aconseguit en coincidir enguany els festejos amb el cap de setmana”. L’edil ha explicat que aquesta proposta es va decidir per acord plenari, després d’una enquesta popular realitzada el passat any, en la qual es mostrava la preferència que les festes en honor a sant Jaume se celebraren coincidint amb el cap de setmana més a prop a l’efemèride del sant que té lloc el 25 de juliol. “S’ha vist moltíssima gent en tot els actes, tant de persones que han participat activament, com en assistència de públic”, ha assenyalat Savall. A més, la regidora ha destacat que enguany s’han recuperat balls antics que s’han incorporat al repertori coreogràfic com és el cas del ball de l’‘U’ que, segons Savall, ‘va ser espectacular veure dotze parelles ballar-lo omplint tota la plaça de l’Ajuntament, i sempre acompanyades de la vistositat dels vestits tradicionals que porten els balladors”.

 

“Una altra de les curiositats d’enguany és que en els balls ha participat gent molt jove, la qual cosa garanteix sens dubte la pervivència d’aquestes festes”, ha indicat l’edil. A més, diumenge va estar com a observador un tècnic de la Conselleria de Cultura acompanyat per les autoritats municipals, ja que l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana que les Danses de Sant Jaume siguen declarades com a Bé Immaterial de Rellevància Local (BRL) i com a Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Festes, Notícies

Los comentarios están cerrados.