• ca
  • es
Inici » Cultura » La III Setmana d’Art a Callosa converteix el nucli antic en un museu a l’aire lliure

La III Setmana d’Art a Callosa converteix el nucli antic en un museu a l’aire lliure

| 16 juny, 2017

*Unes 70 obres d’alumnes de Belles arts s’exhibiran en els balcons dels principals carrers fins a l’1 de juliol

L’art pictòric va inundar ahir els carrers del nucli antic de la localitat amb la inauguració de la III Setmana d’Art a Callosa. Unes 70 obres dels alumnes de la Facultat de Belles arts d’Altea pengen ja de les balconades dels principals carrers formant un recorregut expositiu a l’aire lliure. Els quadres, de 2×2, estaran exposats fins al pròxim 1 de juliol.

 

L’acte d’inauguració va estar protagonitzat pel regidor de Cultura, Francesc Guardiola, el professor de Pintura i Ceràmica de Callosa, Toni Ferri, i el director del departament de Pintura de l’UMH, Miguel Lorente, qui va oferir després del recorregut de les obres una conferència sobre l’art a través dels quadres exposats pels alumnes. Lorente va substituir al científic i artista Salvador Martínez que tenia previst oferir una conferència, que va ser anul·lada per motius professionals del ponent. L’esdeveniment va comptar també amb l’alcalde de Callosa, Josep Saval, i els regidors de l’equip de govern Vicent Llobell, Rosa Mari Savall i Lumi Puigcerver, així com per l’edil de UPyD, Mari Carmen Mascaró.

 

La inauguració del SAC també va integrar la mostra de Pintura i Ceràmica dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art, en la qual exposen uns 50 alumnes en la Casa de Cultura.

 

L’activitat alberga dos concursos, un certamen per als artistes que participen en l’exposició dels carrers del nucli antic i un altre de pintura ràpida.

 

Quant al primer, els visitants ja poden votar les obres a través d’unes paperetes que es dipositaran en una urna instal·lada en la Casa de Cultura. L’organització atorgarà tres premis en metàl·lic de 300 euros per al primer guardonat, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer. El lliurament de premis es realitzarà l’1 de juliol en l’acte de clausura de la SAC.

 

Concurs de pintura ràpida

Com a novetat enguany se celebrarà també demà, 17 de juny,  un concurs de pintura ràpida que es desenvoluparà des de les 10.00 fins a les 18.00 hores. Els concursants triaran pintar una de les dos de les places més emblemàtiques de Callosa: la plaça del Convent, o la plaça del Llaurador. El quadre es realitzarà en una d’aquestes dos places des del punt que trie l’artista. S’admetran totes les tècniques pictòriques aplicables sobre llenç, excepte tècniques fotogràfiques o digitals.

 

Els artistes hauran de lliurar l’obra abans de les 18.00 hores en la Biblioteca Municipal, on s’exposaran fins al 30 de juny. Els visitants seran els que votaran les obres a través de paperetes que s’introduiran en una urna situada en la Biblioteca fins a l’últim dia de la mostra. La fallada es donarà a conéixer l’1 de juliol en la clausura de la SAC. S’atorgaran tres premis amb les següents quanties econòmiques: primer premi 300 euros, segon premi 200 euros i tercer premi 100 euros.

 

Els interessats a participar hauran de formalitzar una preinscripció a través de correu electrònic: creativos@reclamcomunicacio.com. Per a més informació, els interessats podran consultar les bases del concurs en la web municipal www.callosa.es.

 

El lliurament de premis de tots dos concursos es lliuraran en l’acte de clausura de la SAC, que tindrà lloc el pròxim 1 de juliol, a partir de les 20.00 hores, en la Casa de la Música.

Comparteix a les xarxes socials...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Category: Cultura, Notícies

Los comentarios están cerrados.